Obavijesti

News

Komentari 1

Maškarin traži 13 milijuna kuna od države i bolnice

Maškarin traži 13 milijuna kuna od države i bolnice
1

Maškarinova odvjetnica spomenula je kako i dalje teže mirnom rješenju spora s KBC-om. Navodno je bilo riječ o odšteti od tri milijuna kuna

VIDEO

Na riječkom Općinskom sudu počela se rasplitati parnica u kojoj Rabljanin Miroslav Maškarin (22) od KBC-a Rijeka i Republike Hrvatske potražuje odštetu u iznosu od 13 milijuna kuna. Mladić je pri rutinskoj operaciji slijepoga crijeva ostao bez lijeve noge jer mu je uslijed oparacije ozlijeđena aorta. 100 postotni je invalid. Na ročištu je odlučeno kako će se o okolnostima tijeka operacije ispitati liječnici Miljenko Uravić i Arsen Depolo ( kirurzi koji su pozvani u pomoć nakon ozljeđivanja aorte ), anesteziolog Goran Pavelić, operater Branko Popović i njegov asistent Janoš Horvat. Petorica navedenih liječnika već su svoje iskaze dali u kaznenom postupku koji se vodi protiv operatera Popovića te u parnici u kojoj obitelj Maškarin potražuje odštetu od 660 tisuća kuna zbog invalidnosti bliskog člana obitelji. Nakon njihovih saslušanja sud će odlučiti hoće li se ponoviti medicinsko vještačenje kojim bi se utvrdilo je li ozljeda aorte komplikacija ili greška.
Naime, liječnička komora je utvrdila da riječ o komplikaciji. Potom je stigao vještački nalaz Medicinskog fakulteta u Zagrebu iz kojega proizlazi da je ipak riječ o greški. Na temelju tog vještaćenja protiv operatera Branka Popovića podignut je optužni prijedlog.
Maškarinova odvjetnica Ingrid Barić spomenula je kako i dalje teže mirnom rješenju spora s KBC-om. Neslužbene su informacije kako je bilo riječ o odšteti od tri milijuna kuna te iznosu od 4,800 kuna koji bi se mjesečno isplaćivao na račun Miroslava Maškarina za njegova života. Parnica se nastavlja 18. veljače iduće godine kada će biti saslušani kirurzi Uravić i Depolo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu