Obavijesti

Promo sadržaj

Mastercard i Handpoint šire prihvat kartica u malim poduzećima u Hrvatskoj

Mastercard i Handpoint šire prihvat kartica u malim poduzećima u Hrvatskoj
5

U okviru partnerstva Mastercarda i Handpointa promovirat će se rješenja za plaćanje karticama među tisućama malih i srednjih tvrtki u Europi

Mastercard i platforma za plaćanje Handpoint su potpisali sporazum o partnerstvu u okviru kojeg će promicati prihvat kartičnog plaćanja u tisućama malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj, Bugarskoj, Češkoj, Italiji, Slovačkoj i Velikoj Britaniji.

Partnerstvo promovira upotrebu sigurne Handpoint platforme za plaćanje koja se prilagođava procesoru i prihvatitelju plaćanja, a može se i brendirati, što pomaže malim tvrtkama kojima nedostaje osnovna tehnologija za prihvat kartičnog plaćanja. Ovo intuitivno rješenje za plaćanje prati razvoj tvrtke pa su u slučaju rasta dostupne naprednije opcije.

Partnerstvo uključuje niz alata koji se prilagođavaju potrebama poduzeća:

  • mPOS: intuitivna aplikacija za plaćanje koju je moguće brendirati tvrtkama omogućava siguran prihvat kartičnog i beskontaktnog plaćanja putem pristupačnih i prijenosnih čitača kartica, uz jednostavan pristup ključnim podacima o transakcijama
  • smartPOS: sveobuhvatni, pametni terminal za plaćanje za idealno korisničko iskustvo
  • softPOS: Handpoint platforma podržava buduću evoluciju softverskih rješenja za plaćanje putem mobilnih uređaja, bez potrebe za zasebnim platnim terminalima

U skladu s porastom beskontaktnog plaćanja – koje sada čini 75% svih Mastercardovih transakcija u Europi – svi uređaji za plaćanje u okviru ovog partnerstva nude mogućnost prihvata beskontaktnog plaćanja.

Handpointov sustav upravljanja terminalom uključuje informativni portal za trgovce koji tvrtki pruža digitalnu tehnologiju potrebnu za upravljanje plaćanjima. Ovaj alat olakšava vođenje evidencije o transakcijama, posebno u zemljama u kojima vlasnici poduzeća moraju sve transakcije prijaviti državnim tijelima, što poduzetnicima štedi vrijeme.

Mala i srednja poduzeća predstavljaju vitalni dio europskog gospodarstva. Na mnoge od ovih tvrtki koje rade samo s gotovinom posljednjih je mjeseci snažno utjecala zdravstvena kriza. Bilo da se radi o beskontaktnom, internetskom ili mobilnom plaćanju, u Mastercardu želimo pružiti malim poduzećima mogućnost prihvata različitih načina plaćanja kako bi generirali što veću prodaju za što bolji ekonomski oporavak“, istaknuo je Jason Lane, izvršni potpredsjednik za razvoj europskih tržišta u Mastercardu.

Cosmin Vladimirescu, direktor u Mastercardu za Hrvatsku i Rumunjsku, dodao je: „Prema našim istraživanjima, i sami ispitanici bi voljeli da beskontaktno plaćanje bude omogućeno u većoj mjeri, prvenstveno u supermarketima i dućanima, restoranima i kafićima te javnom prijevozu – i na ovaj način pomažemo malim poduzećima da zadovolje zahtjeve potrošača.

David Gudjonsson, predsjednik Uprave Handpointa, naglašava: „Handpoint je ponosan što se udružuje s Mastercardom i donosi nova, pametna rješenja za plaćanje trgovcima diljem Europe. Plaćanja koja nude izbor, fleksibilnost i poslovnu inteligenciju nikada nisu bila važnija za trgovce koji se prilagođavaju kartičnim plaćanjima putem mPOS-a, ali i za veće trgovce kojima će odgovarati smartPOS s objedinjenim plaćanjima putem više kanala i integriranim POS softverom.

 

O kompaniji Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com
Mastercard je globalna tehnološka kompanija u platnoj industriji. Naša misija je povezati te osnažiti digitalnu ekonomiju od koje svi imaju koristi, a to postižemo razvojem inovacija koje transakcije čine sigurnim, jednostavnim, pametnim te lako dostupnim. Stalnim unaprjeđenjem sigurnosnih, inovativnih proizvoda i usluga, Mastercard pomaže pojedincima, financijskim institucijama, javnoj upravi i poslovnim subjektima da ostvare svoj potpuni potencijal. Naša strast glavni je pokretač procesa kako unutar, tako i izvan kompanije. Vizija kompanije koja djeluje u više od 210 zemalja jest stvaranje održivog svijeta u kojem su neprocjenjive mogućnosti dostupne svakom čovjeku. Pratite nas na Twitteru @MastercardEU @MastercardNews, pridružite raspravi na blogu Beyond the Transactionv i predbilježite za najnovije vijesti na Engagement Bureau.

 

O Handpointu, www.handpoint.com
Handpoint je predvodnik u definiranju integriranih plaćanja i POS-ova sljedeće generacije, od unapređenja iskustva plaćanja mobilnom tehnologijom do pokretanja otvorenih integracija plaćanja za sve nove POS platforme na tri kontinenta. Pruža rješenja za trgovce, prihvatitelje, Payment Facilitatore, posrednike između trgovca i prihvatitelja (ISO) i dobavljače integriranog softvera (ISV). Softverski terminal Handpointa, međunarodni gateway i sustav upravljanja terminalom predstavljaju budućnost prihvatiteljstva, od mPOS-a i integriranog POS-a do budućnosti bez terminala. Pratite Handpoint na LinkedInu i Twitteru @HandpointLtd.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj