Obavijesti

News

Komentari 105

Matešić: Ministar mi je lagao u oči; Lorencin: To je njezin spin

Matešić: Ministar mi je lagao u oči; Lorencin: To je njezin spin
1

Čitav kurs, kao i sve promjene koje radimo u turizmu, rađene su u ovih proteklih godinu dana izuzetno sporo, i mi tu s time nismo zadovoljni, rekao je Lorencin

VIDEO

Ministar turizma Darko Lorencin u emisiji 'Poslovni tjedan' na Hrvatskom radiju rekao je kako je Meri Matešić smijenjena jer su promjene u turizmu išle presporo te da je to jedini razlog njezine smjene. 

- Čitav kurs, kao i sve promjene koje radimo u turizmu, rađene su u ovih proteklih godinu dana izuzetno sporo, i mi tu s time nismo zadovoljni - rekao je Lorencin. 

Matešić Lorencinu: Ja s vama uopće nisam mogla razgovarati

U emisiju se telefonom javila i sama bivša direktorica Hrvatske turističke zajednice te kazala ministru kako su bili u dnevnoj i višestrukoj komunikaciji sa svim djelatnicima. 

- A vi isto tako zaboravljate da posljednjih tjedana ja s vama uopće nisam mogla razgovarati - rekla je Matešić u emisiji, piše HRT.  

'Bila je to bitka za poziciju'

Lorencin je kazao kako je outsourcing i blaćenje konzultanata 'spin bivše direktorice'.

- Da je direktorica bila ovako proaktivna tijekom čitavog svog vremena u HTZ-u, i da je napravila jednu takvu kampanju, kao što je napravila ovakvu kampanju u proteklih 2, 3 mjeseca, mi ne bi bili u ovakvoj situaciji. Ja to sve sada vidim - bila je to bitka za poziciju, fotelju - rekao je ministar i dodao kako je Matešić bilo bitno da se izvješće prihvati jer iz njega proizlazi da stječe pravo na 12 neto plaća. 

- A bilo je i pokušaja da se ti iznosi svedu pod velo tajne, i na protekloj sjednici pokušalo se provesti i Pravilnik o poslovnoj tajni, gdje su sve plaće trebale biti poslovna tajna, a javnost uskraćena na tu informaciju. Ovakve spinove, i ovo što sam proživio u posljednje vrijeme, mislim da sve skupa nema veze s profesionalnošću i žao mi je da je to u fokusu hrvatskog turizma - rekao je. 

'Ministar me cijelo vrijeme lagao'

Matešić je odgovorila kako je priča o spinu 'smiješna i bespredmetna', a na ministrovo spominjanje o pravu na 12 plaća uzviknula je kako to nije istina. 

- Cijelo vrijeme me ministar lagao u oči! To je jedno, a moj ugovor nije nikakav problem, na njemu je inzistirao bivši ministar, a on isključivo ovisi o odluci Turističkog vijeća, može iznositi jednu plaću, a može i nijednu. Ja ga ni u jednom trenutku nisam aktivirala, a moja plaća iznosi 17 tisuća kuna plus dodaci. Ja, eto, nemam problema s iznošenjem podataka, a o čuvanju pozicije mi jedan političar zaista ne treba dijeliti lekcije - rekla je Matešić. 

Cijelu emisiju poslušajte OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava