News

Komentari 111

Matić: Manje smo čekali izbor Pape nego ministra branitelja

Hrvatska može odahnuti i vjerujem da će sada sve krenuti sjajno i bolje. Do sada nam je tekao med sada će i mlijeko i bit će sve u redu, rekao je ironično Predrag Matić

Reakcije na prijedlog premijera da Tomo Medved bude novi ministar branitelja komentirali su saborski zastupnici. 

- Evo vidite da i mi možemo u nekim stvarima biti jači od Vatikana. Puno se manje čekao izbor novog pontifikata za Svetog oca nego što smo dobili ministra branitelja - prvi je komentar Predraga Matića (SDP), bivšeg ministra branitelja

Žao mu je, kaže, ako je postavio tako visoke standarde, ali je kaže ujedno i ponosan. 

- Dobili smo novog ministra. Hrvatska može odahnuti i vjerujem da će sada sve krenuti sjajno i bolje. Do sada nam je tekao med sada će i mlijeko i bit će sve u redu. Šalim se. Poznajem gospodina Medveda, dugo godina smo čak i radili zajedno Ministarstvu obrane. Mislim da je on dobar kandidat, a tu njegovu kvalitetu poboljšava i to što je bio aktivni sudionik prosvjeda protiv hrvatske vlasti za koju se borio, ali to će mu dobro poslužiti u ostvarivanju svih onih obećanja koje je Domoljubna koalicija dala braniteljima tijekom kampanje i prosvjeda koje je obilato podržavala - rekao je Matić. 

Naveo je da će sada vjerojatno šator iz Savske 66 biti demontiran.

- Ako su arhitekti zadovoljni onda se šator može maknuti i može se krenuti u izgradnju tvrdog objekta - rekao je.

Bulj: Medved je iskusan ratnik i poznaje problematiku branitelja

Miro Bulj (Most) kazao je kako je premijer napokon iskoristio svoje ovlasti i smatra da je dobro da je predložio generala Medveda koji je iskusan ratnik i poznaje problematiku branitelja.

Patrik Macek/Pixsell

- Nadamo se dobroj suradnji i rješavanju problema te najosjetljivije populacije. Naravno da smo zadovoljni. Među osam ili devet kandidata bio je kvalitetnih ljudi, premijer Orešković je odabrao kandidata za svoj tim. Ne sumnjamo u dobru suradnju i rješavanje problema branitelja - kazao je. 

Na pitanje je li Most stavi veto na Milijana Brkića samo je kratko kazao "tko vam je to rekao". Ponovio je da neće komentirati one koji više nisu kandidati. 

Najčitaniji članci