Obavijesti

News

Komentari 644

Matić: Ne mogu vjerovati da su digli ruku na hrvatsku policiju

Matić: Ne mogu vjerovati da su digli ruku na hrvatsku policiju
4

Ono temeljno za što su se hrvatski branitelji borili, pa i za što sam se i ja osobno borio, jest poštivanje reda i zakona, rekao je ministar branitelja Predrag Matić

VIDEO

Nasilje nije metoda za rješavanje problema, nego dijalog i poštivanje demokratske procedure sa svih strana - i sa strane Vlade i sa strane građana Vukovara i branitelja. Ne mogu vjerovati da moji dečki, branitelji, dižu ruku na hrvatsku policiju, jer i u njoj su mahom hrvatski branitelji. To je apsurdna situacija! Apeliram na sve u Vukovaru da spuste tenzije, sjednu za stol i razgovaraju, rekao je u ponedjeljak u Splitu ministar branitelja Predrag Matić, piše Tportal

Tim je riječima komentirao nasilno skidanje dvojezičnih ploča danas u Vukovaru. 

- Ono temeljno za što su se hrvatski branitelji borili, pa i za što sam se i ja osobno borio, jest poštivanje reda i zakona. Jer, ako nemamo zakona, živimo u anarhiji - rekao je Matić. 

Nerede u Vukovaru komentirao je u Splitu i ministar uprave Arsen Bauk koji je rekao kako vjeruje da će se pronaći kompromis, odnosno neki način da se zadovolji sve, iako će to biti teško. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I umirovljeni general Ante Gotovina kratko se osvrnuo na događanja u Vukovaru i samo kratko rekao: 'Sve je to proces', piše dnevnik.hr.

HSP: Nije istina da smo sudjelovali u donošenju Statuta

Na izjavu ministra Arsena Bauka da su Statut grada Vukovara 2009. godine usvojili vijećnici HDZ-a, HSP-a i SDSS-a iz HSP-a su reagirali priopćenjem i poručili da je neistinita. 

- Sporni Statut Grada Vukovara u srpnju 2009. godine usvojili su vijećnici HDZ-a, SDSS-a te 2 nezavisna vijećnika i to Josip Sabljić i Tomislav Džanak, današnji članovi HSP Dr. Ante Starčević. Hrvatska stranka prava uputila je ministru Bauku i pismeno očitovanje uz dokaze o navedenom  - stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik stranke, Daniel Srb i na kraju upozorio hrvatsku javnost kako HSP nije sudjelovao u donošenju spornog Statuta.

Bauk: Ne znam kada će se postaviti nove ploče

Ministar Arsen Bauk rekao je za HRT kako su proteklih mjeseci najavljivali postepeno uvođenje dvojezičnosti u Vukovar i da su danas postavljene dvojezične table, a s obzirom da su razbijene na Vladi je, objasnio je, da napravi nove i postavi ih.

Nije znao reći kada će doći do postavljanja novih ploča. Objasnio je da to ima i određeni sigurnosni aspekt, te da je bolje pričekati da se situacija smiri. 

Nije bio obaviješten o točnom satu postavljanja dvojezičnih natpisa, ali o provođenju Zakona je bio obaviješten. 

Kada je riječ o kompromisu, rekao je da ne želi da se ta riječ krivo shvati. Kako tvrdi, kada se govori o kompromisu onda se misli na postepeno uvođenje dvojezičnih natpisa. 

- Kompromis nije da se ne postavi nigdje i nikada. To je neprovođenje zakona, nijedna vlada ne može pristati na neprovođenje zakona -  rekao je ministar i objasnio da popis birača nema veze s ovim ostvarivanjem prava, nego isključivo popis stanovništva koji je objavljen 2011. godine pa se može pitati bivšu Vladu je li bio ispravan. 

S ministrom policije nije se čuo. Objasnio je da policija ima svoju zadaću koju obavlja na zakonit način, a njegovo ministarstvo je to koje može konstatirati da su s obzirom na popis stanovništva ostvareni uvjeti za uvođenje dvojezičnosti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 644
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21