Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
28 komentara

Matić: Ovo čak nije ni silovanje, ovo je ubojstvo demokracije...

U Buljevu obranu stali su i SDP-ovi zastupnici Ranko Ostojić, Gordan Maras i Predrag Matić koji tvrdi da se odlukom o dvodnevnom isključenju radi "izvanredan presedan"

Zagreb: Sabor o Prijedlogu zakona o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28 komentara

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odbio je u četvrtak oporbene zahtjeve da promijeni odluku o dvodnevnom isključenju Mire Bulja (Most) s plenarne sjednice, pri čemu oporba tvrdi da je ta kazna drakonska, da je riječ o presedanu i da se Bulja na taj način isključuje s popodnevne rasprave o interpelaciji o radu Vlade kod nabave borbenih zrakoplova.

'UGROZILI SIGURNOST DRŽAVE' Rasprava o radu Vlade zbog propale kupnje vojnih aviona

- Gledao sam snimku sjednice, Bulj je napravio takav prekršaj da je nemoguće povući tu odluku. Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, koji ju je donio, bio je vrlo strpljiv, upozoravao je Bulja više puta, ali on nije odustajao, mislim da to je bila opravdana kazna - odgovorio je Jandroković zastupniku Boži Petrovu (Most) koji je tražio da revidira odluku o Buljevu isključenju.

- Iako je Valentinovo, neću pokazivati preveliko razumijevanje za ono što se sinoć dogodilo - rekao je predsjednik Sabora pa sve koji su nezadovoljni odlukom uputio da zatraže mišljenje Odbora za Ustav i Poslovnik.

- Vaše duhovite opaske sačuvajte za nekog drugog - uzvratio mu je Petrov, ustrajavajući da je riječ o presedanu, po kojemu će, kaže, i sam raditi kad bude predsjedavajući.

Zagreb: Zastupnici u Saboru raspravljali o privatizaciji INA-e SABOR Miru Bulja udaljili sa sjednice, ne smije na nju ni u četvrtak

- Brkić je isključio Bulja u dvostrukom trajanju, a nije ga upozorio da će to napraviti. To nije korektno, pogotovo kad se zna da je danas na dnevnom redu interpelacija, ne bih želio razmišljati je li to napravljeno baš zato da se Bulja isključi iz rasprave - dodao je zastupnik.

U Buljevu obranu stali su i SDP-ovi zastupnici Ranko Ostojić, Gordan Maras i Predrag Matić koji tvrdi da se odlukom o dvodnevnom isključenju radi "izvanredan presedan" koji može imati dalekosežne posljedice.

- Ovo nije čak ni silovanje, ovo je ubojstvo demokracije - izjavio je Matić tvrdeći kako se sada otvara mogućnost da predsjedavajući kazni nekog tko se samo pomakne u stolici.

BURNO U SABORU Milorad Pupovac izgubio živce: Neostvareni, neiživljeni pe*eri!

- Vi ste, znači, zagovornici političkog nasilja - uzvratio mu je Jandroković, pitajući ga znači li to da zastupnik može kršiti Poslovnik, vrijeđati predsjedavajućeg, a on bi trebao šutjeti i trpjeti.

Ovo je zbilja drakonska kazna, opasan presedan, kaže i Gordan Maras, ističući kako se takvo što nije događalo ni u slučaju Ivana Pernara, koji je u više navrata iznošen iz sabornice.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message