News

Komentari 2

Mato Franković: Mi smo jedini jamac snažnog i brzog oporavka

Mato Franković: Mi smo jedini  jamac snažnog i brzog oporavka

Kandidat HDZ-a za prvog čovjeka Dubrovnika Mato Franković predstavio je izborni program, istaknuvši da je u njegovom dosadašnjem mandatu gradonačelnika povučeno više od milijardu kuna iz EU

Franković  je na predstavljanju u dubrovačkim Lazaretima poručio kako će mu građani Dubrovnika i u borbi za novi gradonačelnički mandat ostati na prvom mjestu i u budućnosti.

„U vremenu najveće krize od Domovinskog rata pokazali smo da znamo kako raspolagati javnim sredstvima, a istovremeno pomoći gospodarstvu i građanima te zadržati financijski stabilnost Grada te gradskih tvrtki i ustanova. Jedini smo jamac javnog, transparentnog i snažnog brzog oporavka“, rekao je.Kao svoju viziju Dubrovnika do 2025. godine HDZ-ov kandidat Franković nudi ugodno mjesto za život i grad odgovoran prema svim stanovnicima, a koji se razvija održivim smjerom, koristeći digitalne tehnologije u inovativnom i kreativnom gospodarstvu.

„Grad koji je ponosan na svoju povijest, a usmjeren ka održivoj odgovornoj budućnosti. Grad koji prihvaća sve, a ne isključuje nikog te nudi jednake mogućnosti svima. Grad koji iznimno poštuje svakog gosta, a istovremeno mu je svaki stanovnik u središtu pozornosti“, naveo je Franković.Uz završetak već najavljenih ili započetih projekata, Mato Franković najavio je i nove izmjene gradskog GUP-a kako bi se uvela mjera u prostoru, kao i izgradnju IT i kreativnih industrijskih zona.Najavio je kako će korištenjem europskih sredstava rasteretiti značajan dio proračunskih rashoda te do kraja mandata građanima osigurati ukidanje prireza i poreza na potrošnju te besplatan javni prijevoz, vrtić, produženi boravak osnovnoškolaca do 4. razreda, kao i besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenicima sa mirovinom do 3 500 kuna.

Najčitaniji članci