Obavijesti

News

Komentari 31

Mazala tumor crnim melemom pa joj otpalo gotovo pola nosa

Mazala tumor crnim melemom pa joj otpalo gotovo pola  nosa
2

Žena je u svojoj priči na internetskom forumu objasnila kako joj je na nosu dijagnosticiran karcinom bazalnih stanica kože. U strahu od ožiljka nakon operacije, posegnula je za alternativom

VIDEO

Ženi je na nosu ostao trag tumora nakon što se sama pokušala liječiti alternativnom medicinom. Snimka s YouTubea prikazuje vrlo ružne fotografije njezinog nosa nakon što je u cijelo lice utrljala crni melem - mast koja uništava kožno tkivo. 

U roku nekoliko dana masa je prodrla kroz ranu te stvorila još veću udubinu na nosu zbog koje je trebala operativnu rekonstrukciju. 

Snimku je objavio kanal World's Greatest Medical - Case Studies nakon što je žena svoju priču podijelila na internetu. Pasta crnog melema koristila se početkom stoljeća no ponovno je popularna u alternativnom liječenju. Sadrži alkaloid sangvinarin iz biljke krvavi korijen te se često miješa s cinkovim kloridnom koji je korozivan. 

Žena je u svojoj priči na internetskom forumu objasnila kako joj je na nosu dijagnosticiran karcinom bazalnih stanica kože, koji je izlječiv i vrlo rijetko ima smrtne posljedice. Savjetovan joj je zahvat kojim se skida sloj po sloj kože dok ne ostane zdravo tkivo. U strahu da će joj ostaviti trajni ožiljak odlučila se na alternativno liječenje. Dva dana nakon što je lice namazala crnim melemom ponovno se obratila na forumu tražeći pomoć. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Izgledam kao boksač nakon teškog okršaja u ringu. Lijevo oko mi je od otekline skoro potpuno zatvoreno. Je li to normalno? - pitala je. Tri tjedna kasnije crna rana je otpala i ostavila duboku udubinu. Morala je na operaciju jer je ostala bez gotovo pola nosa. 

Dermatolozi kažu kako pacijenti uglavnom taje što koriste za rane, ali da kad dođu do njih već imaju teške komplikacije. 

- Ako se tumor ne liječi kako treba, može nastaviti rasti iza ožiljka kojeg ostavlja crni melem - kazala je Erin McMeniman, dermatologinja iz australskog Brisbanea, piše Daily Mail. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a