Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
498 komentara

Bez ikakve dozvole: Vidjelica iz Međugorja betonirala je plažu

Žena koja tvrdi da svakog drugog u mjesecu čuje u sebi Gospin glas, a katkad je vidi, te s njom moli za nevjernike, s novinarima očito ne razgovara. Hoće li razgovarati sa sucima, vidjet ćemo

Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL
Foto: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL
498 komentara

Slučaj međugorske vidjelice Mirjane Dragičević-Soldo pokazuje, čini se, da državne institucije nekim ljudima znaju pogledati kroz prste.

Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL MEĐUGORJE Vidjelica: Dok mi je davala poruku, Gospa je bila odlučna

Kako je otkrila Slobodna Dalmacija, vidjelica je pred svojom luksuznom vilom na Hvaru bez ikakve dozvole betonirala plažu.

- Dala je betonirati i popločati plažu, a onda je još i potjerala Sućurane koji su se tu inače dolazili okupati. Devastira i radi privatnu plažu na devastiranom, a institucije ne reagiraju - rekla je za Slobodnu profesorica Suzana Kačić-Bartulović, koja je ovaj primjer uzurpacije pomorskog dobra ranije prijavila nadležnima.

No niti jedna od institucija nije reagirala.

Foto: Željko Hladika/24sata; Privatni album

- Moja prijava Lučkoj kapetaniji i Općini završila je na palmi usred parka. Ocu su mi razbili retrovizor i staklo, crtali grafite, zvali noću telefonom... Zgrožena sam devastacijom i postavljam pitanje zašto odgovorni okreću glavu od betonizacije obale i do kada misle prijetiti svima koji traže poštivanje zakona RH? - pita se Kačić-Bartulović.

I iako se Soldi Gospa navodno redovito ukazuje, komunalci to ne čine.

Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL | Autor: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL Foto: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL

Iz Odjela za pomorstvo i turizam Splitsko-dalmatinske županije za Slobodnu su rekli da osuđuju uništavanje prirode.

- Možemo potvrditi da nije riječ o koncesijskom odobrenju. Za uvalu Blaće, općina Sućuraj, otok Hvar do danas UO za turizam nije zaprimio nijednu prijavu, ni preko internetskog obrazaca niti direktno e-mailom ili poštom - kažu.

Dodaju da će prijavu proslijedili nadležnim institucijama: Lučkoj kapetaniji, Građevinskoj inspekciji, Inspekciji zaštite okoliša i Komunalnom redarstvu Općine Sućuraj.

Reuters MEĐUGORJE Vidjelica tvrdi: Ne vjerujem da je papa Franjo baš tako mislio

A do Mirjane Dragičević-Soldo nemoguće je doći i dobiti njezin komentar. Žena koja tvrdi da svakog drugog u mjesecu čuje u sebi Gospin glas, a katkad je vidi, te s njom moli za nevjernike, s novinarima očito ne razgovara. Hoće li razgovarati sa sucima, vidjet ćemo.

Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL | Autor: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL Foto: Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL

Pitanje je samo hoće li i sucima reći kako im Majka Božja poručuje da ne sude, već čine dobra djela?

- Zato, djeco moja, molite se, molite srcem, ljubavlju, dobrim djelima. Ne sudite nego ljubite jedni druge da bi moje srce moglo pobijediti - poručila je navodno Gospa vjernicima preko Dragičević-Soldo. Držanje zakona očito nije spominjala. No spomenuo je to još davno njen sin: 'Caru carevo, a Bogu Božje', ne?

FELJTON: ISTINA O MEĐUGORJU Vidjelica Mirjana: 'Gospa mi je pokazala Sotonu, on postoji...'

Inače, Soldo tvrdi da je vidjela Sotonu pa je za očekivati da se državnih inspektora neće prepasti.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message