News

Komentari 28

Medicinska sestra: Dečku sam rekla gdje sam stavila oporuku

Medicinska sestra: Dečku sam rekla gdje sam stavila oporuku

Kate O'Flaherty, 21-godišnja medicinska sestra iz Dublina, koja je svakodnevno u dodiru s Covid19 oboljelim pacijentima, napisala je oporuku jer se boji da će umrijeti ako se zarazi korona virusom

Ako vam je teško zamisliti kako se osjećaju zdravstveni djelatnici koji su na prvoj crti obrane protiv korona virusa, pokušat ću vam dočarati što bolje mogu. Nedavnos sam napisala oporuku.

Riječi su to Kate O'Flaherty, 21-godišnje medicinske sestre iz Dublina, koja je svakodnevno u dodiru s Covid19 oboljelim pacijentima.

U strahu da će umrijeti ako se zarazi, napisala je oporuku i dečku rekla gdje ju je stavila.

- Imam 21 godinu i na prvoj sam crti u borbi protiv globalne pandemije. Smiješno je što svi očekuju da radimo čuda s plaćama koje su blizu minimalca. Zastrašujuće je što sve svakodnevno vidimo, čak i one najiskusnije među nama stalno uče nove stvari jer ovako nešto nisu vidjele - napisala je Kate na Instagramu.

Ona je samo jedna od tisuće zdravstvenih djelatnika koji su svakodnevno u doticaju s oboljelima od korona virusa. 

- U ovo doba prošle godine bile smo neučinkovite, a sad smo na prvoj crti obrane. Ne želimo da nas zovete herojima, ne trebate nam pljeskati, samo želimo da se borite s nama, a onda i za nas, da dobivamo plaću kakvu zaslužujemo - napisala je na Instagramu.

Najčitaniji članci