Obavijesti

News

Komentari 22

Medicinska sestra iz pakla: U dvije godine je ubila 32 bebe?

Medicinska sestra iz pakla: U dvije godine je ubila 32 bebe?
5

Lucy Letby je mlada medicinska sestra za koju susjedi kažu da je bila posvećena karijeri. Sada je pod istragom da je ubijala bebe. Bolnica je pozvala policiju...

VIDEO

Policija istražuje smrt 17 beba u Cheshireu u Velikoj Britaniji. Policija je u utorak uhitila ženu koja radi kao medicinska sestra u bolnici. Sumnjiče ju da je ubila osam beba i pokušala ih ubiti još šest u 2015. i 2016. godini. Policija trenutno pretražuje dom Lucy Letby (28). Letby je bolnica 2016. godine maknula s dužnosti koje je obavljala kao medicinska sestra te su ju postavili da radi kao admin. Ipak nije suspendirana.

Countess of Chester Hospital police investigation

Inspektor Paul Hughes kaže da ispituju i istražuju slučajeve 32 djece od kojih je 17 umrlo između ožujka 2015. godine i srpnja 2016.  

- Slučaj je vrlo složen i osjetljiv. Znamo da ima veliki utjecaj na obitelji, ali i djelatnike bolnice i pacijente kao i javnost. Obitelji redovito informiramo o svemu i dajemo im punu potporu - kaže Hughes. Prije pet godina Letby je bila izabrana za lice kampanje kako bi se skupilo tri milijuna funti za odjel koji brine za prerano rođene i slabe bebe. Tada je rekla:

- Veselim se kada vidim njihov napredak i mi smo velika podrška njihovim obiteljima. 

Countess of Chester Hospital police investigation


Susjedi njezinih roditelja su u šoku. Kažu da je Letby bila jako posvećena karijeri i dodaju da se njezini roditelji nadaju da će istraga dati odgovore. Letby je ranije u intervjuu rekla da radi na neonatalnom odjelu otkako je diplomirala. 

- Neka su djeca tu par dana, a neka nekoliko mjeseci, veselim se njihovom napretku. Idem na dodatne edukacije kako bi stekla nove vještine i što bolje radila svoj posao - rekla je Letby. Dvije bebe su umrle 2013., a tri 2014., ali se broj smrti novorođenčadi na odjelu znatno povećao 2015. i to je trajalo sve do lipnja 2016. Zbog toga je bolnica morala prestati brinuti o bebama koje su rođene prije 32. tjedna i sva tri inkubatora su isključena. Bolnica je u svibnju prošle godine pozvala policiju. 

- Nije nam to bilo lako no morali smo napraviti sve kako bi se razumjelo što se dogodilo i zašto su djeca umrla - rekao je direktor bolnice Ian Harvey.

Countess of Chester Hospital police investigation

Melanie i Patrick Robinson su ranije istupili u medije i optužili bolnicu. Njihov sin Noah je umro 2014. godine.

- Liječnicima smo prepustili brigu o našem sinu, ali nisu napravili ono što su trebali - rekli su tada. Noah je rođen carskim rezom 12 tjedana prije termina i iako mu je stanje bilo teško, liječnici su rekli da su mu šanse za preživljavanje velike. No umro je četiri dana poslije nakon što je netko greškom dječaku stavio tubu za disanje u jednjak, a trebala je ići u njegov dušnik. Bolnica je sama provela više nezavisnih istraga, a onda su pozvali policiju, piše Daily Mail. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa