Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
760 komentara

'Medicinski je nevjerojatno da žena zatrudni uslijed silovanja'

Bog je predvidio predigru. Ne toliko zbog nas muškaraca, nego da bi djevojka mogla biti spremna. Koga ne zanima predigra? Životinje i silovatelje, kaže Damir Stojić

Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
760 komentara

Želim razbiti jedan urbani mit glede silovane žene. Kad god raspravljamo o pobačaju, uvijek je korištena jedna metoda koja uključuje pronalazak najmarginalnijeg slučaja, pucanje na emociju i primjenu na opći moral. Ona je pogubna u razlučivanju je li nešto dobro ili zlo. Najmarginalniji slučaj jesu djevojke koje su silovane, ali sva se psihoza društva koncentrirala na njih, rekao je  studentski kapelan Damir Stojić tijekom rasprave o pravu na život u studentskom domu 'Stjepan Radić' u Zagrebu. Dodao je i kako je "medicinski nevjerojatno da djevojka zatrudni u tom slučaju", piše Narod.hr. 

- Tko ne vjeruje, kaže priroda, a ja kažem da je Bog predvidio predigru. Ne toliko zbog nas muškaraca, nego da bi djevojka mogla biti spremna. Njezino je tijelo velik dar i Bog je ponudio predigru kako bi se njezino tijelo pripremilo. I što se događa, koga ne zanima predigra? Životinje i silovatelje. Zato su takvi slučajevi od kojih je i previše, toliko marginalni - objasnio je Stojić. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message