News

Komentari 28

Medicinski tehničar snimao je žene u zahodu pulske bolnice

Medicinski tehničar snimao je žene u zahodu pulske bolnice

Muškarca (30) koji je u bolnicu došao kao ispomoć zbog povećanog posla policiji je prijavila bolnica. Priveden je, pa pušten iz pritvora

Vijest da je zdravstveni djelatnik pulske Opće bolnice mobitelom neovlašteno snimao svoje dvije kolegice na radnome mjestu odjeknula je Pulom poput bombe. Vijest koju je objavila PU Istarska šokirala je djelatnike, ali i pacijente bolnice, a pulska policija je dovršila kriminalističko istraživanje i privela osumnjičenog. U petak poslije podne su ga pustili iz pritvora, uz mjere opreza. 

 - Nakon provedenog istraživanja nad 30-godišnjakom policija je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neovlašteno slikovno snimanje. Sumnjiči ga se da je 30. prosinca u prostorijama zdravstvene ustanove u Zagrebačkoj ulici u Puli mobitelom neovlašteno snimao 40-godišnjakinju i 22-godišnjakinju - kazali su šturo iz policije.

Snimao ih je, doznajemo, dok se nalazile u WC-u. Međutim, neslužbeno doznajemo da je u pitanju djelatnik koji je u bolnicu stigao kao posuđeni kadar, zbog povećanog obima posla, zbog pandemije koronavirusa. Nije u stalnom radnom odnosu kao djelatnik te bolnice.

'Radim ovdje 30 godina, ovo nikad nisam doživio'

Zamjenik ravnateljice bolnice, dr. Ivica Fedel nije nam, u interesu istrage mogao dati više detalja oko tog slučaja koji je, priznaje, i njega osobno šokirao.

 - Zbog interesa istrage ne mogu govoriti o detaljima slučaja, ali je upravo bolnica ta koja je prijavila slučaj policiji i u startu stala tome na kraj. U svojoj tridesetgodišnjoj profesionalnoj karijeri nikada nisam doživio ništa slično. Kakav to mentalni sklop mora biti da takvo što učini svojim kolegicama? Što uopće reći o osobi koja je u stanju takvo nešto izvesti? Nebitno je li u pitanju bolnica ili neka druga ustanova, takve su stvari nedopustive i treba ih sasjeći u korijenu.

Kao bolnička ustanova pokušavamo ovakve događaje svesti na minimum. Iako je bolnica odgovorna za djelatnike,mi doista ne možemo u svakom trenutku znati stanje svakog pojedinca. Na žalost, nove tehnologije koliko god pružale izazova i mogućnosti, s druge strane donose i razne neovlaštene radnje poput hakerskih upada, neovlaštenog snimanja...To je cijelo poglavlje u društvu koje je sve teže kontrolirati, a u ovom slučaju je to zadiranje u prava pojedinca - smatra dr. Fedel.

Priznaje da se u ovom trenutku još uvijek nije čuo s djelatnicama, žrtvama ovog čina.

- Nisam ih još kontaktirao jer uopće ne znam što bih im rekao kad sam i sam šokiran - rekao je ugledni pulski liječnik.

Najčitaniji članci