News

Komentari 0

Međimurska županija ima 249 novozaraženih, jedan preminuli

Međimurska županija ima 249 novozaraženih, jedan preminuli

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 52 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus, među kojima je dvoje na respiratoru

U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno je 249 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna covid pozitivna osoba, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata obrađeno je 380 uzoraka, od čega je evidentirano 237 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 62,4 posto pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je desetero pozitivnih, dok je na temelju kliničke slike covid dijagnosticiran kod dvije osobe.

Oporavilo se 215 osoba, a ukupan broj pozitivnih danas je 1616.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 52 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus, među kojima je dvoje na respiratoru. Umro je 83-godišnji muškarac.

Građani se i dalje mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec, a za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

U subotu, 26. veljače, cijepljenje će se organizirati na cijepnom punktu u školskoj sportskoj dvorani u Murskom Središću od 9 do 13,30 sati.

Najčitaniji članci