Obavijesti

News

Komentari 82

'Medo ubojica' posijao strah u BiH, nude nagradu za odstrjel

'Medo ubojica' posijao strah u BiH, nude nagradu za odstrjel
4

Medvjed od 250 kg do sada je zaklao 12 krava i teladi u okolici Nevesinja. Mještani se boje, a lovci traže dobrovoljca koji će odstrijeliti zvijer. Nude nagradu od 6000 kn

VIDEO

Medvjed težak više od 250 kilograma do sada je u blizini Snježnice u Bosni i Hercegovini ubio 12 krava i teladi. Mještani sela oko Nevesinja, strahuju i za svoje živote jer je velika zvijer posljednji put viđena samo nekoliko kilometara od njihovih kuća. Veliki problem je, kako je rekao za Dnevni avaz predsjednik Lovačkog udruženja Srndać Nebojša Bjelica, što ne mogu naći profesionalca koji će ustrijeliti medvjeda. Platili bi ga, kaže, najmanje 6000 kuna. Od potrage za dobrovoljcem ipak nisu odustali.

- Odlučili smo ustrijeliti medvjeda jer nam je napravio veliku štetu. Zabrinuti smo i za sigurnost ljude - rekao je Nebojša Bjelica.

Đuro Huber s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, stručnjak za velike zvijeri, objašnjava da nije neobično što medvjedi napadaju goveda, ali to ovisi o ponašanju svake jedinke. U ovakvim slučajevima dopušta se interventni odstrjel.

Umalo ga rastrgala ljutita medvjedica

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Strastvenog lovca Šimu Karduma (82) iz Kastva napala je prošle godine mrka medvjedica teška 200 kilograma u šumi nedaleko od njegova mjesta. Davila ga je i grizla jer se bojala za mladunče. Kardum je rekao kako mu je visjelo meso s noge, a krvi je bilo posvuda.

Medvjed cijeli dan lutao Ljubljanom

Medvjed star dvije godine 2009. pobjegao je iz Zoološkog vrta u Ljubljani. Cijelu je noć i jutro lutao Ljubljanom, a policija ga je pronašla popodne kraj ZOO-a. Premjestili su ga u šumu, ali je opet pobjegao u grad. Na kraju su ga uspavali.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a