Obavijesti

News

Komentari 22

Među uhićenima je i bivši šef u Lutriji: Terete ga da je bio tajni suvlasnik i namještao natječaje

Među uhićenima je i bivši šef u Lutriji: Terete ga da je bio tajni suvlasnik i namještao natječaje

Fadljevića se tereti da je kao direktor u Lutriji sam sebi namještao poslove ukupno vrijedne 8,2 milijuna kuna. Oko svega su se oglasili i iz Hrvatske Lutrije, poručili da surađuju s "tijelima progona"

VIDEO

Policajci iz PNUSKOK-a su u jutarnjim satima uhitili bivšu zamjenicu zagrebačkom Županijskog državnog odvjetnika Mirelu Alerić Puklin, njezinog supruga, poduzetnika Gorana Puklina i bivšu članicu Uprave Agrokora Pirušku Canjugu. Kako doznaje Jutarnji list, među uhićenima su i bivši direktor Sektora logistike u Hrvatskoj Lutriji Željko Fadljević i Tomislav Gligora, vlasnik i direktor IT tvrtke Fleksbit. 

Bivšu tužiteljice sumnjiče da je Canjugi odavala podatke preko svojeg supruga Puklina. U zasebnog kraku istrage USKOK i policija sumnjiče Puklina da je Gligorinoj tvrtki u kojoj je bio tajni suvlasnik, sređivao poslove s Hrvatskom Lutrijom, odnosno s Fadljevićem za kojeg USKOK tvrdi da je također bio tajni partner u Fleksbitu. 

Namještali poslove 

Odnosno, Fadljevića se tereti da je kao direktor u Lutriji sam sebi namještao poslove ukupno vrijedne 8,2 milijuna kuna. Policija i Uskok su pretragom mobitela Gorana Puklina u WhatsApp komunikaciji pronašli poruke iz kojih su, nakon višemjesečnih istraživanja, zaključili kako Puklin te Gligora namještaju Fleksbitu poslove s Lutrijom, odnosno s Fadljevićem. 

Nakon blamaže sa Žalac, dobili smo sad pokaznu vježbu Uskoka
Nakon blamaže sa Žalac, dobili smo sad pokaznu vježbu Uskoka

Toj firmi su 2018. godine naglo narasli prihodi. Te godine imali su četiri milijuna kuna, iduće 15, a 2020. čak 22 milijuna kuna. Uskok ih tereti da su preko Fadljevića 2018. i 2019. godine namjestili poslove firmi vrijedne 8,2 milijuna kuna, a riječ je - o nabavi softvera.

Hrvatska Lutrija: 'Surađujemo s tijelima progona' 

O svemu su se u utorak poslijepodne oglasili iz Hrvatske lutrije. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Slijedom medijskih objava o jutrošnjoj akciji USKOK-a, a u kontekstu kojih se navodi i Hrvatska Lutrija, nismo u mogućnosti komentirati konkretan slučaj. Međutim, ističemo kako Hrvatska Lutrija bez iznimke surađuje s tijelima progona pa tako i u konkretnom slučaju već određeno vremensko razdoblje suradnjom s istima pomaže u otkrivanju eventualnih kaznenih djela.

Nobilo: Canjuga ni ne poznaje te ljude, uhićenja su predstava da se sakrije blamaža DORH-a
Nobilo: Canjuga ni ne poznaje te ljude, uhićenja su predstava da se sakrije blamaža DORH-a

Naglašavamo kako u ovom trenutku niti jedan radnik Hrvatske Lutrije, prema našim saznanjima, nije uhićen niti je u statusu osumnjičenika predmet ovih radnji. Gospodin, čije se ime u nekim medijima danas navodi u kontekstu rada u Hrvatskoj Lutriji, već dvije godine nije u radnom odnosu, a prestanak radnog odnosa inicirala je Uprava Hrvatske Lutrije. Zaključno ističemo kako bezrezervno podržavamo nastojanja tijela kaznenog progona u otkrivanju počinitelja eventualnih kaznenih djela bez obzira o kome je riječ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...