News

Komentari 22

Među uhićenima je i bivši šef u Lutriji: Terete ga da je bio tajni suvlasnik i namještao natječaje

Među uhićenima je i bivši šef u Lutriji: Terete ga da je bio tajni suvlasnik i namještao natječaje

Fadljevića se tereti da je kao direktor u Lutriji sam sebi namještao poslove ukupno vrijedne 8,2 milijuna kuna. Oko svega su se oglasili i iz Hrvatske Lutrije, poručili da surađuju s "tijelima progona"

Policajci iz PNUSKOK-a su u jutarnjim satima uhitili bivšu zamjenicu zagrebačkom Županijskog državnog odvjetnika Mirelu Alerić Puklin, njezinog supruga, poduzetnika Gorana Puklina i bivšu članicu Uprave Agrokora Pirušku Canjugu. Kako doznaje Jutarnji list, među uhićenima su i bivši direktor Sektora logistike u Hrvatskoj Lutriji Željko Fadljević i Tomislav Gligora, vlasnik i direktor IT tvrtke Fleksbit. 

Bivšu tužiteljice sumnjiče da je Canjugi odavala podatke preko svojeg supruga Puklina. U zasebnog kraku istrage USKOK i policija sumnjiče Puklina da je Gligorinoj tvrtki u kojoj je bio tajni suvlasnik, sređivao poslove s Hrvatskom Lutrijom, odnosno s Fadljevićem za kojeg USKOK tvrdi da je također bio tajni partner u Fleksbitu. 

Namještali poslove 

Odnosno, Fadljevića se tereti da je kao direktor u Lutriji sam sebi namještao poslove ukupno vrijedne 8,2 milijuna kuna. Policija i Uskok su pretragom mobitela Gorana Puklina u WhatsApp komunikaciji pronašli poruke iz kojih su, nakon višemjesečnih istraživanja, zaključili kako Puklin te Gligora namještaju Fleksbitu poslove s Lutrijom, odnosno s Fadljevićem. 

Toj firmi su 2018. godine naglo narasli prihodi. Te godine imali su četiri milijuna kuna, iduće 15, a 2020. čak 22 milijuna kuna. Uskok ih tereti da su preko Fadljevića 2018. i 2019. godine namjestili poslove firmi vrijedne 8,2 milijuna kuna, a riječ je - o nabavi softvera.

Hrvatska Lutrija: 'Surađujemo s tijelima progona' 

O svemu su se u utorak poslijepodne oglasili iz Hrvatske lutrije. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Slijedom medijskih objava o jutrošnjoj akciji USKOK-a, a u kontekstu kojih se navodi i Hrvatska Lutrija, nismo u mogućnosti komentirati konkretan slučaj. Međutim, ističemo kako Hrvatska Lutrija bez iznimke surađuje s tijelima progona pa tako i u konkretnom slučaju već određeno vremensko razdoblje suradnjom s istima pomaže u otkrivanju eventualnih kaznenih djela.

Naglašavamo kako u ovom trenutku niti jedan radnik Hrvatske Lutrije, prema našim saznanjima, nije uhićen niti je u statusu osumnjičenika predmet ovih radnji. Gospodin, čije se ime u nekim medijima danas navodi u kontekstu rada u Hrvatskoj Lutriji, već dvije godine nije u radnom odnosu, a prestanak radnog odnosa inicirala je Uprava Hrvatske Lutrije. Zaključno ističemo kako bezrezervno podržavamo nastojanja tijela kaznenog progona u otkrivanju počinitelja eventualnih kaznenih djela bez obzira o kome je riječ.

Najčitaniji članci