Obavijesti

News

Komentari 10

Memedi: Zoran Milanović je ipak još zelen za mene

Memedi: Zoran Milanović je ipak još zelen za mene
1

Zastupnici su raspravljali o promjenama Ustava. Milanović je rekao da su iz Ustava izostavljene manjine, na što mu je replicirao Nazif Memedi

VIDEO

Pred zastupnicima su se u srijedu našle ustavne promjene koje je predložila Vlada. Šef SDP-a Zoran Milanović rekao je da se oporba zalaže da u preambulu Ustava uđu sve manjine. Prozvao je sve iz vladajuće kolalicije, u kojoj sjede i predstavnici romske manjine, da očito nisu pročitali tekst promjena, jer bi inače zamijetili da su Romi kao manjina izostavljeni. Replicirao mu je zastupnik Roma Nazif Memedi.
- Nije istina da nisam pročitao izmjene Ustava i da to ne znam. Ne može on omalovažavati Rome. On je još zelen za mene - poručio je Memedi i nasmijao vladajuće koji su njegov istup pozdravili pljeskom. Memedi je izvijestio da je već podnio amandman na ustavne promjene. SDSS-ov Milorad Pupovac na početku rasprave upozorio je na neprimjereno skandiranje s nogometne utakmice mlade reprezentacije u Varaždinu gdje se moglo čuti "Ubij Srbina". Pupovca smeta što je komentator upozorio da nije dopušteno paliti baklje, ali se nije se osvrnuo na neprimjereno skandiranje. Zastupnici su redom osudili takve pojave i poručili da se mora stati na kraj govoru mržnje i rasizmu na stadionima. SDP-ov Zoran Milanović rekao je da je između takvih poruka i repetiranja kratak korak.
- Dosta je takvih skandiranja, pozdrava 'Za dom', crnih uniforma, primitivizma i plašenja građana. Ako oni ne žele prekinuti takva skandiranja, onda Vlada treba prekinuiti takva događanja. To više ničemu se vodi osim blamaži - rekao je IDS-ov Damir Kajin.
Predsjednik Sabora Luka Bebić imao je problema s nazivima stranaka, odnosno njihovim kraticama. HSLS-ovac Ivan Čehok po Bebiću tako dolazi iz HDEH-a. Čehok je u raspravi osudio neprimjereno skandiranje na utakmicama. Kad su u pitanju izmjene Ustava, kolegama je poručio:
- Ustav mora biti toliko jasan da ga i magarac razumije - kaže Čehok.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa