Obavijesti

News

Komentari 1

Mentor i učitelj: ‘Robot Nao uči nas pisati, čitati i plesati’

Mentor i učitelj: ‘Robot Nao uči nas pisati, čitati i plesati’
1

Britanskim učenicima u Kentu mali humanoidni robot pomaže u učenju. Đaci su oduševljeni. Ouno su zainteresiraniji za nastavu otkako im je Nao učitelj

VIDEO

Nao je silno utjecao na nastavu, djeca ga jako vole i puno bolje uče uz njega, rekao je stranim medijima Gavin Summerfield, ravnatelj osnovne škole Birckbeck u Kentu u Velikoj Britaniji.

Nao je humanoidni robot. Iako izgleda kao akcijska figura, jako je moćan i okretan edukacijski alat. Njegov je cilj zainteresirati učenike za čitanje, pisanje, kodiranje, ali i za ples. Osim što pomaže učenicima u nastavi, Nao pomaže i učiteljima kako bi uspješno održali pozornost đaka tijekom nastave, ali i kako bi uspješno eliminirali monotone zadatke te uveli zabavnije učenje. Visok je 58 centimetara. Na čelu ima ugrađenu kameru. Razumije i govori čak 20 jezika, a uz to ima sposobnost analizirati emocije svojih sugovornika tako što procjenjuje različite izraze njihovih lica i tonove glasova. Također, Nao spretno pamti sve jedinstvene podatke o korisniku pa je tako svaka interakcija s njim iznimno personalizirana.

Izradila ga je tvrtka Aldebaran Robotics, a sredstva za financiranje robota došla su iz zaklade Shine koja inače podupire obrazovne programe za djecu koja nemaju osnovne uvjete za normalno obrazovanje.

- Nao otvara čitav novi svijet mogućnosti. Omogućio je djeci da svoje učenje podignu na višu razinu - istaknuo je ravnatelj Summerfield i dodao kako je robot na svojevrstan način transformirao učenje. Trenutno se Nao koristi kako bi djecu podučio kodiranju i programiranju, a koristi se i kako bi učenike koji su nezainteresirani za nastavu naučio pisati i čitati. Plesom, podizanjem raznih predmeta i analizom svojeg okoliša, Nao čini učenje kodiranja inovativnim, stimulativnim i djeci nadasve privlačnim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nao ima mogućnost da ga programiraju korisnici. Zahvaljujući tome, može se koristiti za niz predmeta, od matematike i kodiranja pa sve do književnosti. Također, može i ispitivati učenike, reagirati na flash kartice i glasovne odgovore, a uspješno može držati i kratka predavanja te tako podučavati djecu.

- Učenici su često uzbuđeniji što će raditi s robotom, nego s ljudskim bićem. Izvanredan je za podučavanje i sretni smo što je dio naše škole - zaključio je ravnatelj.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina