News

Komentari 5

Merkel: Njemački ustav ne daje prostora napadima na ljude druge vjere i nasilju

Merkel: Njemački ustav ne daje prostora napadima na ljude druge vjere i nasilju

Za subotu su u Berlinu najavljena dva veća propalestinska okupljanja. Na skupovima proteklih dana je dolazilo zbog sukoba s policijom koja je intervenirala zbog nepridržavanja mjera nošenja maski

 Njemačka kancelarka Angela Merkel zaprijetila u subotu oštrim zakonskim mjerama onima koji na propalestinskim prosvjedima izvikuju antisemitske parole i time djeluju protuustavno.

"Tko na ulice naših gradova iznosi mržnju protiv Židova, tko uzvikuje parole protiv jednog naroda, taj djeluje izvan granica ustava. Takva djela se moraju sustavno progoniti, a počinitelji moraju osjetiti posljedice svog djelovanja", rekla je Angela Merkel u svojoj redovitoj tjednoj video-poruci.

Ona je povodom sutrašnjeg Dana njemačkog ustava ukazala na to da taj dokument jamči pravo na mirno okupljanje i izražavanje vlastitog mišljenja.

"No njemački ustav ne daje prostora napadima na osobe druge vjere, nasilju", rekla je njemačka kancelarka.

Merkel je ukazala na "nepodnošljive antisemitske izjave" na prosvjedima proteklih dana diljem Njemačke.

Za subotu su u Berlinu najavljena dva veća propalestinska okupljanja. Na skupovima proteklih dana je dolazilo zbog sukoba s policijom koja je intervenirala zbog nepridržavanja mjera nošenja maski održavanja razmaka.

Najčitaniji članci