Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Merzel se držala normalno, ali što joj je u duši, teško je reći...'

Odvjetnik Berislav Živković strahuje kako će se istražni zatvor za županicu Merzel i produljiti jer se treba ispitati stotine svjedoka. Nudili su jamstvo, ali nije prihvaćeno

Daniel Kasap/Pixsell
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
138 komentara

Naravno da ćemo se žaliti, istakli smo prigovore koje smo smatrali potrebitim u ovim okolnostima. Izuzetan broj svjedoka je nabrojen, onako uokolo, svi zaposlenici, ali ništa konkretizirano u vezi čega. Koji svjedok na koju okolnost bi trebao iskazivati tako da ćemo imati nekakvu situaciju s uopće ne znam kojim brojem. To garantira jednu jako dugu istragu, rekao je odvjetnik Berislav Živković.

Smatra da će biti i produljenja istrage s obzirom na toliki broj svjedoka.

Sudac je rekao da nikakvo jamstvo u slučaju Merzel ne dolazi u obzir

Polaže nadu u žalbu i neka druga pravna sredstva. Potvrdio je kako su ponudili jamstvo u novcu i nekretninama, ali sudac istrage smatrao je da u slučaju Merzel jamstvo ne dolazi u obzir. Međutim, tražit će je opet na višoj instanci.

Na pitanje kako je Merzel prihvatila vijest o pritvoru rekao je kao što bi i svaka osoba iz normalnog života.

- To nitko ne primi ravnodušno. Držala se normalno, ali što je u duši, to je teško reći - dodao je odvjetnik. Rok za žalbu na odluku o pritvoru je tri dana, a žalit će se i na rješenje o pokretanju istrage. 

'Sad počinje ona klasična pravna bitka, ja sam optimist'

- Sad počinje ona klasična pravna bitka, dakle i kad vaš interes umine za ovu cijelu priču i dalje će se raditi. Iskreno rečeno, prema onome što zasad znam i načinu obrane koji je iznijela jučer, zapravo sam optimist da će stvari u jednom trenutku krenuti u dobrom smjeru - rekao je odvjetnik Živković.

Možda vas zanima i ovo:
Message