Obavijesti

News

Komentari 74

Mesa ima u tragovima, sva su preslana, a neka su se raspala

Mesa ima u tragovima, sva su preslana, a neka su se raspala
1

S police trgovačkog lanca uzeli smo osam gotovih jela različitih proizvođača i pripremili ih prema uputama. Nijedno ne nalikuje fotografiji na ambalaži

VIDEO

Reš pečena i fino zarezana kobasica pokraj bijelih zrna graha privući će svakog ljubitelja domaće hrane, a velikim komadima gljiva izmiješanima sa šunkom i salamom teško će odoljeti oni koji vole brzu hranu poput pizze. Privlačne su fotografije na ambalaži gotovih pa smo htjeli provjeriti izgledaju li tako i u tanjuru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

I razočarali se. Iako smo precizno slijedili upute za pripremu koje su proizvođači napisali, nijedno jelo nije nalikovalo fotografiji na ambalaži.

Nismo očekivali da će izgledati onako kako su ga pripremili i prezentirali profesionalni kuhari, dekorateri i fotografi, ali nadali smo se da će barem podsjetiti na ono što piše na ambalaži, kad već ne izgleda kao na fotografiji. Većina nije ispunila ni taj “zahtjev”.

Teško da će nekoga zasititi

Problem je i s količinom. Na nekim je jelima pisalo da su za dvoje, a teško će i jednog zasititi. Ni s cijenama nismo bili zadovoljni. Samo je juha iz vrećice jeftinija od 10 kuna, a ima je dovoljno za dvoje. Pizza će zasititi nekoga tko jede kao vrabac, a ostala jela teško je pojesti ne zato što je puno hrane, nego zato što su u boljim slučajevima bez okusa, a u lošijima ne pomaže ni sol na kojoj nijedan proizvođač ne štedi. Kako restorani koji dostavljaju hranu za 30-ak kuna nude glavno jelo, prilog i salatu, teško je reći da se isplati dati 15 ili 20 kuna samo za glavno, a nema ga ni dovoljno.     

Podravkinu juhu s mesnim i griz okruglicama kuhali smo 10 minuta. Mesne okruglice ispale su puno manje nego što smo očekivali prema fotografiji s vrećice, a one od griza su “nestale”. U juhi su ostale samo mrvice griza.

Zamrznutu pizzu Dr. Oetker zagrijavali smo u pećnici 12 minuta. Izgledala je dosta slično fotografiji s kutije, no nije bila fina. Tijesto je bilo gnjecavo, salama kao da je od stiropora, gljive suhe, a sir OK.

Ledove mahune grijali smo pet minuta u mikrovalnoj pećnici bez poklopca. Meso je bilo bljutavo, a mahune pretvrde, iako im okus nije bio loš.

Blijeda i raskuhana kobasica

Veliko razočaranje bila je Carnexova punjena paprika. Na kutiji su nacrtane dvije tuste paprike pa nije bilo jasno kako stanu u plitku metalnu kutiju koju smo, prema uputama, grijali 10 minuta u vrućoj, ali ne vreloj vodi. Dvije polovice filane paprike bile su u konzervi. Paprika se raspadala, a meso je bilo tvrdo. I ta jedna paprika malo će koga nahraniti.

Podravkine makarone bolognese iz vrećice usuli smo u vruću vodu. Iako piše da ih treba miješati osam minuta, tek nakon 20 je jelo izgledalo jestivo i donekle kao na vrećici. Piše da je to porcija za dvoje, ali pitanje je bi li se i hobiti najeli, a kamoli ljudi.

Veliko razočaranje bio je i Carnexov grah s kobasicom. Blijeda i raskuhana kobasica nije nalikovala zapečenoj i crvenoj s ambalaže, a grah je bio pretvrd. Ponadali smo se da će biti bolji Gavrilovićev grah s lijepim komadima hamburgera na slici, ali nije. Hamburger se raspao, a izgubio je i okus.

Najugodnije iznenađenje što se okusa tiče bili su Podravkini fileki. Njih smo se bojali jer to je jelo dobro samo kad ga majstori rade. Ovi su bili u redu. Taman mekani (ili tvrdi), a nedostajalo im je začina, no to je bolje nego da ih je previše.     

Pizza speciale

Izgledala je donekle kao na fotografiji. Sir se jače rastopio pa je prekrio ostale sastojke koji se na kutiji lijepo vide. Lijepo i izgledaju na fotografiji, ali okus im ni približno nije takav. Kobasica kao da je od stiropora, a ima puno začina i to onih lošeg okusa. Šunka i gljive suhe, a sir donekle OK.

Mahune varivo

U brzo smrznutom gotovom jelu od mahuna sa svinjskim mesom mesa i mrkve bilo je manje nego što ga je u jelu na fotografiji, a krušnih mrvica puno više pa jelo gotovo da nije izgledalo tekuće. I meso nije imalo okusa, a mahune su bile tvrde.

Grah s kobasicom

Čista prevara. Na fotografiji je crvena i pečena kobasica, a u jelu raskuhana sivo narančasta. Na prednjoj strani kutije piše da je to sterilizirano jelo od mesa u konzervi, a na stražnjoj da je to sterilizirana konzerva od mesa. Što god bilo, sterilnog je okusa.

Grah s hamburgerom

Ni traga lijepim komadima hamburgera s fotografije na konzervi. Ne može se reći da te vrste slanine nema, ali razdvojili su se bijeli i crveni komadi iako jelo nismo pregrijali.

Punjena paprika

Nacrtane su dvije punjene i jedna prazna, a u plitku konzervu stane jedna i to samo ako se prepolovi. Boje na fotografiji su žarke, a na tanjuru su sivi i meso koje bi trebalo biti crveno i paprika koja bi trebala biti zelena. I tu su sterilizirani meso u konzervi te konzerva od mesa, kao na grahu s kobasicom.

Fileki - vampi

Može sadržavati jaja, mlijeko i celer, piše na konzervi Fileka - vampa za Kontinentalnu Hrvatske i Slovenije, ali izgleda ne i za Dalmaciju jer ne piše tripice. Piše i da nema dodanih bojila, ali fileki su u tanjuru malo jače boje nego na fotografiji. Piše i da ima slanine. Valjda je nevidljiva.

Makaroni bolognese

Tjestenina u umaku od rajčice i mesa, piše na vrećici Podravkinih Makarona Bolognese, a pokraj toga i da potkraj kuhanja treba dodati soka od rajčice. Što god da se napravi, rajčice je manje nego na fotografiji, kao i mesa, a makaroni izgledaju upola tanji. No jelo se zove i Talianetta, pa možda tako treba biti.

Juha

Na fotografiji se lijepo vide velike okruglice od griza i male mesne, ima tu i povrća, a boja je narančasta. U tanjuru je, međutim, žuta tekućina. Mesne okruglice su upola manje od očekivanja, a one od griza su se raspale. Juhe je dovoljno i za troje gladnih. Naravno, ako iza nje slijedi neko drugo jelo.

Izvana privlačno, iznutra baš i ne

Jela nalik onima na fotografijama pripremit će onaj tko krene od početka i ozbiljno se potrudi. Sastojcima ovih konzervi, kutija ili vrećica to će malo kome uspjeti. Zločesti bi mogli reći kako je objava fotografije koja ima tako malo veze sa sadržajem nepoštena trgovačka ili poslovna praksa, ali čak i oni koji su jako dobronamjerni, moraju priznati da je 19 kuna prevelika cijena za malo graha i još manje hamburgera previše.     

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa