Obavijesti

News

Komentari 37

Mesić: Ja se sigurno zbog Podravke neću zarumeniti

Mesić: Ja se sigurno zbog Podravke neću zarumeniti
6

Predsjednik Mesić osvrnuo se na prozivke bivšeg potpredsjednika Vlade, Damira Polančeca. Kaže da ne zna za što ga to točno Polančec optužuje

VIDEO

Sada već bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva na kraju konferencije o svojoj ostavci, izjavio je da se ne misli vratiti u saborske klupe. Nakon ostavke Polančeca oglasio se i predsjednik Stjepan Mesić. Komentirao je kako ne zna za što ga Polančec optužuje. Kaže da je sa Polančecom pričao o tome da je razgovarao s direktorom SMS-a, Srđanom Mladinićem.
- Mladinić mi je rekao kako se HBOR-u ne može obratiti, a ja sam mu preporučio Podravku. Tada mi je rekao da im duguje 65 milijuna kuna - rekao je Mesić za HRT. Dodao je kako se on sigurno nakon postupaka u Podravci neće rumeniti.
- Polančec misli da će ako optuži drugoga sebi olakšati - kaže Mesić. Zaključio je da mu on neće ni zagorčavati, a niti uveseljavati život. Na Polančecovu ostavku reagirali su čelnici oporbe, ali i vladajuće koalicije. Predsjednik Sabora Luka Bebić dao je svoje viđenje ostavke Damira Polančeca.
- To je čin koji je svima olakšao život. Stvar treba dovesti do kraja pa onda vidjeti je li to moralan čin ili nešto više. O nasljedniku HDZ još nije razgovarao ili bar ja u tome nisam sudjelovao. Ne trebamo žuriti, uvjeren sam da ćemo naći nasljednika koji će sigurno biti uspješan i kvalificiran - rekao je Luka Bebić za Jutarnji list.
- Slučaj Podravka još nije riješen, a vidjet ćemo što je sa Polančecovom odgovornošću u pravnom smislu - komentirala je Vesna Pusić.
IDS-ovac Damir Kajin kaže kako je to "mali korak za Hrvatsku, ali veliki za pravosuđe i pomak prema glavi hrvatske korupcijske hobotnice".
- Za premijerku Kosor najbolje bi bilo da na mjesto potpredsjednika Vlade za gospodarstvo postavi Kalmetu ili Milinovića, a da na mjesto ministra gospodarstva dovede nekog operativca - smatra Ljubo Jurčić.
- Držim da je ostavka potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva častan čin čovjeka koji nije htio da optužbe iznesene protiv njega utječu na tijek istrage i dodatno opterete Vladu - stoji u priopćenju Nadana Vidoševića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...