News

Komentari 36

Mesić: Lucić mi je govorio da Kruljac odlično radi svoj posao

Mesić: Lucić mi je govorio da Kruljac odlično radi svoj posao

Znam da se prigovaralo što pješadija u vježbama radi prokope. No za bilo kakvo mešetarenje zemljištem nikada nisam čuo, tvrdi bivši predsjednik Stipe Mesić

Nemam što posebno reći. Ovo je potpuno iznenađenje. Istina je da su generalu Kruljcu svojedobno prigovarali zbog druženja s nekim osobama i zbog načina ponašanja. Znam da se u javnosti mislilo da je on moj štićenik, ali ja sam svakog tjedna imao sastanke s načelnikom Glavnog stožera generalom Lucićem i kada je god Kruljac bio na dnevnom redu, on bi mi rekao da Kruljac odlično radi svoj svoj posao u vojsci i da je puno pridonio da je hrvatska pješadija danas u standardima NATO-a, izjavio je bivši predsjednik Mesić.

Za druženja generala Kruljca s 'određenom vrstom ljudi' kaže da ga je pitao i da mu je Kruljac odgovarao kako je njegova kuća u Slavonskom Brodu na takvu mjestu da mora proći pored nekih kuća i pozdraviti svoje susjede, ali da s tim ljudima nema ništa.

- Znam da je bilo prigovora jedne druge vrste, da je pješadija imala vježbe i da je u tim vježbama nekada trebalo raditi prokope ili puteve i slagao sam se s generalom Lucićem da se to radi u dogovoru s lokalnom zajednicom, koja bi u tom slučaju plaćala gorivo ili hranu za vojsku, a nakon toga bi urađeno ostajalo toj lokalnoj zajednici. No za bilo kakvo mešetarenje zemljištem nikada nisam čuo - tvrdi bivši predsjednik.

Najčitaniji članci