Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Mesić odbacio Kadijeviće tvrdnje o državnom udaru

U svojoj knjizi 'Kontraudar. Moj pogled na raspad Jugoslavije', Kadijević piše da su Mesić i Marković kanili 1990. svrgnuti Tuđmana i Miloševića

S.Strukić
Foto: S.Strukić
0 komentara

Predsjednik Stjepan Mesić u srijedu je u Opatiji odbacio tvrdnje bivšeg generala JNA Veljka Kadijevića da je spremao državni udar u bivšoj Jugoslaviji kao "imbecilnost" koju ne treba komentirati. U ruskome izdanju svoje knjige "Kontraudar. Moj pogled na raspad Jugoslavije", tadašnji ministar obrane Veljko Kadijević, koji danas živi u Moskvi, piše da su Stjepan Mesić i nekadašnji predsjednik savezne vlade SFRJ Ante Marković kanili 1990., uz pomoć vojske, svrgnuti tadašnje predsjednike Hrvatske i Srbije, Franju Tuđmana i Slobodana Miloševića.
- Hrvatska treba raspisati međunarodnu tjeralicu za Kadijevićem kako bi on, pri nekom od putovanja u Rusiju, ulaskom u neku drugu zemlju, bio uhićen i izručen - rekao je Mesić. Ministarstvo unutarnjih poslova RH izdalo je 21. ožujka 2007. nalog za uhićenje Kadijevića zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva, a dva dana poslije to je učinio i Interpol. Kadijević je u intervju za televiziju Srbije poručio da se neće odazvati eventualnom pozivu Haškog tribunala jer to "nije sud već politička institucija". Odbacio je optužbe za ratni zločin i rekao da mirno spava jer su i on i JNA pokušavali braniti zemlju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message