Obavijesti

News

Komentari 8

Mesić princezi na dar dao naušnice, ona njemu sliku

Mesić princezi  na dar dao naušnice, ona njemu sliku
10

Princeza, predsjednik i posebni gosti, sportaši i političari, večerali su guščja jetra, divljač, voćne košarice s narančom, a pili su hrvatska vina

VIDEO

Princezu Anne, kći britanske kraljice Elizabete II, predsjednik Stjepan Mesić primio je u ponedjeljak na Pantovčaku u 19 sati. Predsjednik joj je poklonio naušnice 'šibenske botune', dok je princeza predsjedniku poklonila svoju fotografiju koju je potpisala. Prije same večere koja je bila namijenjena uskom krugu, britanskom veleposlaniku i njegovoj suprugi, princezi Ani i supružnicima Mesić, na Pantovčaku su poslužili domjenak s kanapeima za posebne goste.
Među njima su bili sportaši Mario Ančić, Duje Draganja, i Martina Zupčić. Od političara Vladimir Šeks, Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Gordan Jandroković.
Od generala, vice admiral Josip Lucić i Mladen Kruljac. Na intimnoj večeri posluživala su se guščja jetra, divljač, voćne košarice s narančom, a pila su se hrvatska vina.
Princeza Anne ostat će u Hrvatskoj do srijede. U Zagrebu treba obići udrugu za terapijsko jahanje “Krila”, Park prirode Medvednica, Polikliniku za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG. U Splitu će kao vrhovna zapovjednica žena u Kraljevskoj mornarici posjetiti Hrvatsku ratnu mornaricu u Lori, raketnu topovnjaču “Kralj Dmitar Zvonimir” i Mediteranski institut za istraživanje života.


OTMIČARU ODBRUSILA: 'NEĆE, DOVRAGA, IĆI'
Sestri princa Charlesa je ovo treći posjet Hrvatskoj. Prije 37 godina pratila je kraljicu u službenom posjetu Jugoslaviji, a 1996. godine posjetila je Divulje kraj Splita obilazeći britanske trupe na međunarodnim zadacima. Princeza Anne deseta je u nasljednom nizu za britansku krunu, a poznata je po vrlo aktivnom humanitarnom radu, ali i brojnim ekscentričnim ispadima.
Udala se 1973. godine za poručnika Marka Philipsa. U braku je rodila dvoje djece, a 1992. se razvela, ali i ponovno udala, za Timothyja Laurencea. Vjenčala se u Škotskoj crkvi jer je Engleska crkva branila razvedenim osobama da se vjenčaju.
Princezu je 1974. godine pokušao oteti mentalno nestabilan Ian Ball. U pucnjavi je ozlijedio pet ljudi, a nakon što je došao do Anne i rekao joj da izađe iz auta, ona mu je odbrusila: “Neće dovraga ići!” i izašla iz auta. Otmičara su potom uhitili.

PRINCEZA NA OLIMPIJADI
Kraljevska kći obožava konjički sport. Osvojila je dvije srebrne i zlatnu medalju i jedina je članica britanske kraljevske obitelji koja se natjecala na Olimpijskim igrama. Članica je organizacijskog odbora OI-ja 2012. godine.

KAŽNJENA ZBOG PASA I VOŽNJE
Princezin pas Dottie je 2002. godine napao dva dječaka u parku u Winsdoru. Sud ju je kaznio s 4000 kuna, a psa je morala poslati na obuku. Godinu dana prije princeza Anne je platila i oko 3200 kuna kazne zbog prebrze vožnje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag