Obavijesti

News

Komentari 33

'Mesiću uzeti status počasnog građanina Grada Dubrovnika'

'Mesiću uzeti status počasnog građanina Grada Dubrovnika'
1

Udruga Hrvatski domobran Dubrovnik podržala je prijedlog za ukidanjem statusa počasnog građanina Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika bivšem predsjedniku

VIDEO

Udruga Hrvatski domobran Dubrovnik na sjednici Upravnog odbora jednoglasno je podržala prijedlog predsjednika Željka Kulišića za ukidanjem statusa počasnog građanina Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika bivšem predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću, izvijestili su u srijedu iz udruge.

Pisani zahtjev s obrazloženjem uputit će se Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije, županu Nikoli Dobroslaviću, te Povjerenici Vlade RH za Grad Dubrovnik, Nadi Medović, navodi se u priopćenju.
''Stipe Mesić je svojim dvojbenim postupcima i neprimjerenim izjavama u razdoblju 1990.-2010. produbljivao jaz i poticao podjele u hrvatskom društvu, pripisivao sebi nepostojeće zasluge, lažno umanjivao i negirao napade Crnogoraca 1991. na Dubrovnik u agresiji Jugoslavenske vojske i  srbocrnogoraca na Republiku Hrvatsku i Dubrovnik. Udruga dubrovačkih domobrana stoga s pravom sumnja u njegovo domoljublje zbog čestih promjena stavova, obezvrjeđivanja neprijepornih zasluga prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana sramotnim postupkom 'detuđmanizacije', te isključivim svrstavanjem na stranu antifašista, čime je izravno onemogućio zatvaranje jednog bolnog poglavlja iz nedavne hrvatske povijesti'', dodaje se u priopćenju.
Iz udruge su kažu i kako je sve kulminiralo ovih dana, kada su u javnosti procurile Mesićeve video snimke s početka 90-tih godina, koje su, kako ocjenjuju, "u potpunosti razotkrile 'pravo lice'' čovjeka, koji je u dva navrata bio predsjednik Republike Hrvatske'', aludirajući na snimke u kojima Stipe Mesić, među ostalim, Jasenovac naziva radnim logorom.
Mesić je počasnim građaninom Dubrovačko-neretvanske županije postao 2008. godine, a dvije godine kasnije uručena mu je i Povelja počasnog građanina Grada Dubrovnika.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1