Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Metković: Vatra progutala 200 hektara borove šume

Požar je planuo u subotu, a do nedjelje popodne je lokaliziran. U gašenju je sudjelovao i kanader, a vatrogasci su u ponedjeljak sanirali požarište

M. Čikotić
Foto: M. Čikotić
0 komentara

Oko 200 hektara niskog raslinja i borove šume izgorjelo je u požaru kod Metkovića, na predjelu Kule Norinske, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Državni centar 112.
Požar koji buknuo u subotu vatrogasci su lokalizirali u nedjelju u 13,30 sati, a uz vatrogasce iz Dubrovnika, Metkovića, Konavle, Ploča i Slanog gasio ga je i kanader. Vatrogasci iz Metković i Konavla i dalje su na terenu, te nadgledaju i saniraju požarište.
Požar u blizini mjesta Krupa, kod zaseoka Švonja, u Zadarskoj županiji, vatrogasci su ugasili kada se približio zaseoku Švonja. Drugi dio požara, koji se proširio u brdo, gdje još gori samo trava na teško pristupačnom terenu, vatrogasci su nadgledali tijekom noći, a u ponedjeljak ujutro gašenje je nastavljeno. Požar je buknuo u subotu prijepodne.
Proteklih dana planulo je više požara. U nedjelju je samo u Šibensko-kninskoj županiji izbilo 20 požara trave i niskog raslinja, uz pokoje nagorjelo stablo. Požara je bilo i u Splitsko-dalmatinskoj, Ličko-senjskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Svi su ugašeni.

Možda vas zanima i ovo:
Message