Obavijesti

News

Komentari 25

'Mi ćemo predložiti da Škoro bude potpredsjednik Sabora...'

'Mi ćemo predložiti da Škoro bude potpredsjednik Sabora...'
1

Domovinski pokret dobio je sedam dužnosničkih mjesta, jedno mjesto dopredsjednika Sabora, dva mjesta predsjednika odbora, dva mjesta dopredsjednika odbora, kazao je glasnogovornik DP-a...

VIDEO

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Milan Vrkljan potvrdio je u utorak da će ta stranka predložiti da njezin predsjednik Miroslav Škoro bude potpredsjednik novog saziva Hrvatskog sabora.

POGLEDAJTE VIDEO: Životna priča Miroslava Škore

Pokretanje videa...

01:49

- Domovinski pokret dobio je sedam dužnosničkih mjesta, jedno mjesto dopredsjednika Sabora, dva mjesta predsjednika odbora, dva mjesta dopredsjednika odbora, jedno mjesto predsjednika kluba, te trinaest mjesta u svim saborskim odborima iz kvote oporbe - rekao je Vrkljan novinarima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ocijenio je da je na jučerašnjem sastanku oporba funkcionirala izuzetno korektno te su se bez konfliktnih situacija, "jednostavno, lako i s puno dobronamjernosti uspjeli dogovoriti sa SDP-om, Mostom, Suverenistima i Možemo!".

Izjavu Tomislava Tomaševića da postoji mogućnost da se suzdrže od glasanja za Škoru, Vrkljan smatra "aktivističkim navadama koji su neki saborski zastupnici donijeli iz svojih kampanja",  te dodaje da su se svi klubovi opozicije jučer dogovorili da imaju zajedničke kandidate za potpredsjednike Sabora, za sve klubove i odbore.

- Temeljem toga ona stranka koja ne podrži zajednički prijedlog bit će od sviju nas isključena iz raspodjele mjesta u saborskim odborima, no vjerujem da će oni naći snage u sebi i demokratskim uzusima i podržati svakoga tko je legitimno predložen u Hrvatskom saboru - istaknuo je.

Vrkljan je rekao i da će Mario Radić zbog profesionalnih obaveza ostati politički tajnik u stranci, ali neće participirati u radu Sabora, a ne smatra problematičnim niti što u Hrvatski sabor umjesto Ruže Tomašić, ide Marko Milanović Litre koji je dobio 19 preferencijalnih glasova.

- Ne znači da netko tko ima 19 glasova nije kvalitetan čovjek, mediji bi trebali biti puno korektniji, bitno je što radi, a odluka je njegove stranke na koji će joj način pomoći -  rekao je.

Zagreb: Konferencija za medije Domovinskog pokreta

Za incident u jučerašnjoj HTV-ovoj emisiji "Otvoreno" rekao je da nije prvi u kojemu je sudjelovao Krešimir Macan , ocijenivši ga neprimjerenim i neprihvatljivim.

 Nadam se da će reagirati sve udruge koji zastupaju prava žena, a da će se Macan, u  najmanju ruku ispričati - rekao je, dodavši da je slično bilo i u Rijeci te da se takvi incidenti događaju "kada lijeva opcija doživi da ima ravnopravnog sugovornika".

Incident je komentirala i Karolina Vidović Krišto, ustvrdivši da se ne bi smjelo dopustiti da bilo kakve periferne situacije bace sjenu na ono što je bila ključna tema u emisiji, a to je da Vlada krši Ustav, da je protuustavno izabrana i da će se protuustavno sastaviti.

Vidović- Krišto  i komunikacijski stručnjak Macan sinoć su se verbalno sukobili u emisiji Otvoreno. Nakon što je Macan rekao  Krišto da ju više ne može slušati, ona  je njemu uzvratila da može otići. Macan je potom napustio studio uz riječi kako ne želi sjediti s "ovom spodobom". 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu