Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Mi smo sami tražili klimu. Oni su nam udovoljili i dali agregat'

Eugenio Vinci (57), poznati sicilijanski poduzetnik, srušio se u kupaonici broda. Našao ga je prijatelj Bruno Mancuso (desno), ali već je bio mrtav. Stanje djece je stabilno, ali su na respiratoru

35 komentara

Probudio me prijatelj koji je došao k nama oko 10 sati jer mu je bilo čudno što nema ama baš nikakve živosti na brodu. Bilo mu je čudno što svi tako dugo spavamo, rekao je Bruno Mancuso (64), Talijan koji je preživio trovanje na Hvaru.

U intervjuu talijanskim dnevnim novinama La Repubblica ispričao je detalje stravične nesreće koju je s prijateljima proživio na jedrenjaku Atlantia. Od trovanja ugljičnim monoksidom umro mu je najbolji prijatelj, a dvoje djece životno je ugroženo, iako su liječnici jučer potvrdili da su se u usporedbi s prethodnim danima stabilizirali.

Ležao je pun masnica i podlijeva 

- Otvorivši oči, shvatio sam da sam potpuno dezorijentiran. Malo sam se pribrao i otišao ravno u Vincijevu sobu. Ležao je potrbuške u kadi, a na sebi je imao mnoge masnice i podljeve krvi. Momentalno smo otvorili i drugu sobu. Djeca su bila gotovo u komi. Moja i Vincijeva supruga nisu se osjećale dobro, bile su skroz omamljene i kapci su im se sklapali kao da će utonuti u san - rekao je shrvani Mancuso, inače gradonačelnik grada Sant’Agata di Militello na jugu Italije. Mancuso je otkrio kako na jedrenjaku koji su unajmili za 11.900 eura na tjedan, nije bilo klime. Molili su vlasnika da nešto učini vezano uz to.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Da, mi smo sami tražili klimu. Htjeli su nam na brzinu udovoljiti te su odmah montirali agregat koji služi samo za prvu ruku, ali nije bio odgovarajući, kako smo kasnije doznali - rekao je Mancuso.

Vlasnici broda ugradili su im benzinski agregat sa zračnim hlađenjem u strojarnici broda, što je dovelo do istjecanja otrovnih plinova. Takav agregat može se koristiti samo na otvorenom prostoru. Osim toga, agregat koji su navodno platili 5000 kuna, a na brodu je smio biti uređaj koji košta između 10.000 i 15.000 eura, piše Jutarnji. Vlasnika broda (23) i kapetana (27) nakon ispitivanja su pustili da se brane sa slobode.

I DALJE SU UGROŽENI Djeca su stabilno, a posljedice će se vidjeti tek za par tjedana

Djeca su još životno ugrožena 

Djevojčica (14) i njezin brat (5) spavali su poviše mjesta na kojem je ugrađen agregat.

- Stanje im je stabilno, ali i dalje su na respiratoru. Kad više ne budu životno ugroženi, moguće je da će proći i više tjedana prije nego što se budu znale posljedice ovog teškog trovanja - rekla je jučer ujutro dr. Tanja Kovačević iz KBC-a Split. Mancuso je pohvalio naše liječnike.

TRAGEDIJA NA HVARU Vlasnik i kapetan broda brane se sa slobode: 'Nismo krivi...'

- Nemam prigovora, brzom reakcijom spasili su djecu - rekao je.

Možda vas zanima i ovo:
Message