Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
13 komentara

Mijin crtani svijet: Djevojčica je nacrtala 14 animiranih filmova

Mia (10) je svoj prvi crtić izradila sa svega šest godina. Četiri godine poslije završila je seriju od 13 jednominutnih crtića. Njen crtić ušao je u deset najboljih na festivalu

Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Počela sam crtati prije nego govoriti, a najviše volim crtati životinje, sa smiješkom kaže Mia Rogić (10). Zagrepčanka iza sebe ima 14 animiranih filmova. Prvi crtić, “Ružno pače”, izradila je sa svega šest godina. Radila je cijelo ljeto i nacrtala 550 crteža.

Četiri godine poslije završila je seriju od 13 jednominutnih crtića “Mijine kućne vratolomije”. U njima Miji životinje pomažu u kućanskim poslovima oprati suđe ili obrisati prašinu. Njezin crtić “Nevolje s posuđem” ušao je u deset najboljih na festivalu u Požegi.

Osim što crta, Mia je osmislila scenarij, dala glas nekim životinjama, a u crtićima i glumi. Mia je promovirala crtiće u nekoliko vrtića i škola, a djeca su bila oduševljena.

- Uglavnom ih zanima kako nastaju animacije, a i stalno me traže da im crtam - kaže Mia, koja već priprema novu crtanu seriju.

Osim crtanja, obožava životinje pa svaki rođendan slavi u ZOO vrtu. Sanja o tome da jednoga dana bude slikarica ili veterinarka.

Mamu u crtiću utjelovila je Ana Vilenica

Osim Mije, koja u crtićima glumi sebe, u ulozi mame pojavljuje se glumica Ana Vilenica. Montažu i animacije radio je Mijin tata Davor, a u svemu je pomogla i mama Jadranka. Oboje se godinama bave animacijama, a na nekoliko projekata surađivali su i sa Zagreb filmom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message