Obavijesti

News

Komentari 73

Miki Mraz obećava besplatne knjige, a HDZ mu okreće leđa

Miki Mraz obećava besplatne knjige, a HDZ mu okreće leđa
2

Sačuvajte račune od kupnje knjiga za učenike jer ću vam na prvoj sjednici Vlade nakon izbora vratiti novac. Poručio je to Milan Bandić iako će obećanje teško provesti...

VIDEO

Sačuvajte račune od kupnje knjiga za učenike jer ću vam na prvoj sjednici Vlade nakon izbora vratiti novac. Poručio je to Milan Bandić iako će obećanje teško provesti.

Skupština buši Bandićevu vreću darova!

Posted by 24sata on Wednesday, August 31, 2016

I to ne samo zato što mu ankete predviđaju možda tek dva zastupnika, nego što svoje obećanje neće moći provesti niti u Zagrebu, kojim vlada!

Na današnjoj sjednici gradske skupštine Bandić će predložiti besplatne knjige za sve Rome koji idu u školu. Predložit će i besplatne knjige za školarce u Petrinji. No neće imati većinu za usvajanje te odluke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako saznajemo, HDZ, s kojim vlada u Zagrebu, srušit će mu oba prijedloga.

- Krši se zakon koji kaže da Skupština može odlučivati samo o pitanjima iz svog djelokruga. Knjige za Petrinju i Rome nisu u tome i kršili bismo zakon - kaže nam sugovornik u HDZ-u.

Podsjetimo, HDZ-ov predsjednik Skupštine Andrija Mikulić već je rekao da se Bandić ne može ponašati kao Rockfeller, a očito je da ljubav HDZ-a i Bandića u napetim izborima pomalo puca. Ni SDP iz istog razloga neće podržati Bandićev prijedlog.

No HDZ je odlučio još isprazniti torbu darova koju je Bandić pripremio za građane prije ovih izbora. Primjerice, ograničit će dodatno kojim umirovljenicima Zagreb plaća dopunsko osiguranje. Također, pooštrit će kriterije za otpis dugova koje Bandić predlaže.

Jedino bi dobro mogli proći nezaposleni s troje i više djece. Bandić je predložio da majke s troje i više djece, a koje ne rade, dobivaju određenu, zasad nepoznatu naknadu. HDZ i SDP su složni da to treba omogućiti i za očeve, pa bi ta odluka mogla proći.

Bandića je SDP već upozorio da ne može djeliti novac koji nema osiguran u proračunu jer time krši Zakon o fiskalnoj odgovornosti. Bandić je darove najavio da bi pokazao socijalnu osjetljivost, pa će prozvati HDZ i SDP zato što ne žele pomoći.

Ostavite poruku budućoj vladi​

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora