Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
31 komentara

Mikijev arhitekt: Projektirao je fontane, a sada ga ovršuju...

Ogorčen je: Arhitekta Ivana Valeka u utorak su trebali ovršiti jer je bio jamac za kredit tvrtki koja je propala. On kaže da bi dug vratio, ali još čeka Bandićevu isplatu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
31 komentara

Preko noći sam ostao bez tvrtke i ušteđevine. Sva imovina mi je blokirana, no i dalje sam na nogama, priča nam poznati zagrebački arhitekt Ivan Valek.

Prije pet godina postao je jamac za kredit tvrtki Valek Commerce. Nakon propasti tvrtke, banka je odlučila provesti ovrhu. Tako je Valek prije dva mjeseca predao ključeve gornjeg stana svoje kuće u Zagrebu jer je, prema ovršnom postupku, banka zahtijevala da mu se taj stan oduzme.

- Mislio sam da je gotovo i da će, ako bude novih potraživanja, ići i novi postupak. No od suda sam nedavno dobio obrazloženje da su pogriješili i da će ovršiti cijelu kuću koja vrijedi puno više - žali se Valek. No deložacija u utorak je odgođena. Nitko se nije pojavio. Valek kaže da bi platio dugove, no zbog blokade ne može prodati nekretnine. Uz to, još čeka da mu Milan Bandić plati rad na fontama ispred NSB-a koje je Valek projektirao.

- Ako mi plati, onda ću i ja moći vratiti svoje dugove - zaključuje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message