Obavijesti

News

Komentari 6

'Mikuliću, nemaš kompetencije za ovaj posao, podnesi ostavku'

'Mikuliću, nemaš kompetencije za ovaj posao, podnesi ostavku'
1

Oporbeni zastupnici u srijedu su se osvrnuli na zatvaranje niza restorana od strane inspektorara. Mirando Mrsić (Demokrati) poručio je kako je Andrija Mikulić na čelo inspektorata postavljen samo zato jer je u HDZ-u

VIDEO

U razvijenim demokratskim društvima, poput Njemačke i Švicarske, zakoni su precizno i jasno napisani, a država, državne ustanove, a pogotovo državni represivni aparat prema svima se odnose jednako. Hrvatski građani imaju drugačije iskustvo, poručio je u srijedu u Saboru predsjednik Mosta Božo Petrov osvrnuvši se na zatvaranje niza restorana od strane Državnog inspektorata bez jasnih pravila o radu.  

- Taj primjer postupanja pokazuje da ova Vlada nema namjeru ništa ozbiljno promijeniti nakon što eidemija prođe i da su sve ove velike priče o promjeni paradigme jeftina obmana dok ne prođu izboru - istaknuo je. 

Naglasio je kako sve mjere koje se donose općenito, a posebno za vrijeme ove korona krize, moraju biti jasne i precizne, a ne da ih svatko može tumačiti kako želi. 

- Sabor je dao ovlasti Stožeru da u ovim trenucima ima mogućnost urediti kako će određeni objekti funkcionirati, nisu to turističke zajednice, HGK, zavod za zapošljavanje,za zdravstvo, a oni se svi javljaju i tumače dodatno te odluke. Pogriješilo se, donesena je mjera koja nije bila dovoljna jasna i sad svi daju dodatna tumačenja, a nastradali su oni koji se u ovoj krizi pokušavaju boriti i za svoje zaposlenike pronaći kruh. Stvorena je pravna nesigurnost, narušena vladavina prava, a tu cijenu su platili ugostitelji - poručio je Petrov.  

'Bezosjećajnost i bahatost inspektora'

Mirando Mrsić (Demokrati) također je naglasio kako su se vlasnici restorana koje je inspektorat zatvorio i kaznio pridržavali uputa Ministarstva turizma. Obrušio se na Državni inspektorat, posebno na glavnog državnog inspektora, HDZ-ovog Andriju Mikulića.

- Takvu bezosjećajnost i bahatost, orgijanje inspektora, obrazloženje iz usta glavnog državnog inspektora je nezabilježeno vrijeđanje svakog građanina u ovoj zemlji. Inspektor visokog stola je pokazao svoje lice, lice svoje stranke i inspektorata - poručio je Mrsić dodavši kako je niz restorana u ovoj krizi zatvoreno iz bizarnih razloga.

- Smiješne su riječi glavnog državnog inspektora kako im nije cilj ići represivno prema poduzetnicima, ali da su poštivanje zakona i zdravlja osnovne zadaće, pri čemu Mikulić ne navodi kako je to visoki stol ugrozio zdravlje bilo koga. Već tri dana Mikulić pokušava opravdati postupanje inspekcije, ali nikako da nađe opravdanje za postupanje inspektora - rekao je dodavši kako se Mikulić našao na mjestu najveće političke moći samo zato jer je u HDZ-u. 

- A čelnici HDZ-a su ponovno poslali građanima vrlo jasnu poruku da se ne žele suprostaviti korupciji i nepotizmu - poručio je Mrsić. 
Jučer su ti restorani ponovno otvoreni, dodao je, jer je premijer Andrej Plenković, shvativši pogrešku, naredio Mikuliću da to sredi kao zna i umije. 

- Ako je zatvaranje bilo po zakonu, naredba premijera je direktno kršenje zakona. Ako nije, tada u Državnom inspektoratu treba biti sankcija i smjena. Mikulić je samo jedan u nizu tipičnih HDZ-ovih kadrova, od afere 'uhljebnica', problema sa upisivanjem u imovinsku karticu do propitivanja medija o zapošljavanju njegove supruge u HŽ-u te utjecaju u Studentskom centru - poručio je dodavši kako se prilikom imenovanja Mikulića na ovu funkciju upozoravalo da nije uobičajeno da na njoj bude osoba sa stranačkom iskaznicom. 

- Zadnje afere postavljaju pitanje o njegovim kompetencijama. Vrijeme je da podnese ostavku i prepusti rukovođenje nestranačkoj i kompetentnoj osobi - naglasio je. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava