News

Komentari 13

Mila (7) je crtežom raznježila sve Osječane: 'Traži se čupava crna maca. Gara, vrati se!'

Mila (7) je crtežom raznježila sve Osječane: 'Traži se čupava crna maca. Gara, vrati se!'

Mila nije napravila samo jedan primjerak ovog nesvakidašnjeg plakata nego njih desetak, a ni sedam dana nakon što je djevojčica oblijepila plakatima svoju četvrt, njezina Gara nije pronađena.

Djevojčici Mili Jurčević (7) iz Osijeka nestala je maca Gara. Dok nje nije bilo nekoliko dana, njezina brižna vlasnica zabrinula se i odlučila je pokušati pronaći je na drukčiji način. Napravila je pomalo neobičan plakat. Budući da nije imala dobru fotografiju svoje mezimice, odlučila ju je nacrtati. Njezina mama Marija (46) rekla nam je kako su Mila i njezin otac Goran (46) tad krenuli u akciju te po osječkoj Retfali zalijepili plakate izgubljene mace.

- Traži se crna čupava maca - napisala je Mila iznad crteža svog četveronožnog ljubimca, a navela je i broj svog strike Milana, kod kojeg se nalaze njezine mace. Mila nije napravila samo jedan primjerak ovog nesvakidašnjeg plakata nego njih desetak, a ni sedam dana nakon što je djevojčica oblijepila plakatima svoju četvrt, njezina Gara nije pronađena.

- Mila je i dalje tužna, ali nada se da ćemo uskoro pronaći njezinu cicu - rekla nam je mama sedmogodišnjakinje. Obitelj Jurčević najviše se nada da je Gara završila u sigurnim rukama.

- Nadamo se da ju je netko možda uzeo. Ona je vrlo velika maza. Nadam se da će je vratiti ako vide Milin poster ili objave u medijima - iskrena je bila Marija. Maca Gara stara je samo 10 mjeseci.

- Neka maca se omacila kod strike, pa su ih Mila i striko prihvatili. Maca je omacila ukupno tri mace, još su tu Bobi i Fleki, ali je Gara najumiljatija i najviše je strpljenja imala s Milom. Naša Mila sama je odgojila tu macu - objasnila nam je Milina majka. Simpatična djevojčica, koja je osvojila sva srca iskrenim dječjim plakatom, obožava životinje. Njezina majka otkrila nam je da Mila odrasla uz psa, bigla Bigija.

Ova djevojčica oduvijek crta, pa obitelji nije bilo čudno kad je krenula u akciju izrade plakata.

- Ona jako voli crtanje i od najranijih dana nešto crtkara - rekla je majka, čija je kći jesenas krenula u prvi razred osnovne škole. 

Najčitaniji članci