Obavijesti

News

Komentari 3

Milan Đurić dobio prvi milijun za smrt supruge

Milan Đurić dobio prvi milijun za smrt supruge
5

Nakon 20-godišnjeg sudskog spora s KB Split, dokazano je da je trudna Tatjana u 23. godini umrla zbog nesavjesnog liječenja

VIDEO

Tatjana Đurić zbog nesavjesnog liječenja perforacije slijepog crijeva, zajedno s plodom preminula je 1986. godine u tadašnjoj Vojnoj bolnici, današnjim Križinama. Imala je samo 23. godine i  bila u 12. tjednu trudnoće. Milijun kuna odštete KB Split isplatio je suprugu Milanu i njihovoj djeci koja su odrasla bez majke na ime nematerijalne štete i duševne boli zbog smrti bliske osobe.
- Pravda je kasnila, ali je stigla. Bitno je da je potvrđena istina, što pokazuje da zakon brine i o malim ljudima - rekao je Milan Đurić.
Iako se  sumnjalo na upalu slijepog crijeva, zbog bolova u trbuhu liječnici su 20 dana prije smrti Tatjani pogrešno dijagnosticirali vodenu cistu na jajnicima. Upućena je na kućno liječenje antibioticima. No majka tada devetomjesečne bebe i trogodišnjakinje vratila se u bolnicu s visokom temperaturom i bolovima. Završila je na operacijskom stolu, a na iznenađenje liječnika puknulo joj je slijepo crijevo. Infekcija se proširila na unutarnje organe te je 20. lipnja 1986. godine umrla od sepse.
Nakon brojnih žalbi, KB Split nije uspio osporiti konačnu odluku Županijskog suda u Splitu o odšteti Đurićima. Ravnatelj dr. Dujomir Marasović tvrdio je da je krivnja za Tatjaninu smrt na ondašnjoj Vojnoj bolnici Jugoslavenske ratne mornarice, a ne na KB Split.
Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Đurić, za svoje klijente zbog Tatjanine smrti od splitske bolnice traži još milijun kuna radi materijalne štete, tuđe njege i pomoći oko tada maloljetne djece, nadgrobnog spomenika i troškova njezina ukopa.
- Vodim još sedam procesa  radi nesavjesnog liječenja, a sredinom listpada je ročište za smrtni slučaj Tanje Kasum. Zbog krive dijagnoze i lijekova u bolnici na Firulama umrla je od puknuća slijepog crijeva u 26. godini - istaknuo je odvjetnik Ljubičić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca