Obavijesti

News

Komentari 114

'Milanović hrvatskoj javnosti prodaje boze, pridružila mu se i njegova kandidatkinja u tome'

'Milanović hrvatskoj javnosti prodaje boze, pridružila mu se i njegova kandidatkinja u tome'

Ona neće biti predsjednica Vrhovnog suda, čudi me da se upustila opet u to, rekao je premijer Andrej Plenković i ponovio kako neće podržati Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda

VIDEO

Premijer Plenković danas je posjetio Rijeku gdje je prisustvovao svečanosti polaganja kobilice za izgradnju novog broda "Eklipsa II" u brodogradilištu 3.maj, nakon čega se obratio javnosti na štandu na Korzu gdje ja dao podršku HDZ-ovim kandidatima za župana i gradonačelnika PGŽ Garija Capellija i Josipa Oštregovića. Odgovarajući na novinarska pitanja još jednom se obrušio na predsjednika Zorana Milanovića i kandidatkinju za Vrhovni sud Zlatu Đurđević.

'Case closed'

 - Milanović cijeloj hrvatskoj javnosti prodaje bozu, a u tome mu se pridružuje i njegova kandidatkinja za Vrhovni sud koja neće biti izabrana. Pozivam sve da pročitaju njezin program, posebno stranice 6 do 9. pa će im biti jasno kako nas neki žele vratiti u vrijeme prije 30 godina kad je politika birala suce. To se kroz njen program proteže cijelo vrijeme. Ponavljam još jednom, Đurđević je, ne poštujući proceduru, sama diskvalificirala i zato je jasno da netko tko ne poštuje zakon ne može postati predsjednik Vrhovnog suda - kazao je započeo je Plenković zaključivši da je po tom pitanju to "case slosed".

Dodao je kako nezna žato se prof. Đurđević na vrijeme javila za kandidaturu sutkinje za Eurospki sud za ljudska prava, a za Vrhovni sud nije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Biti predsjednik Vrhovnog suda nije dječja igra, to nije biti higijeničar u 1. razredu - istakao je premijer pitajući se zašto se Đurđević uopće kandidirala znajući da neće biti izabrana te da je Milanovićeva teza o tom slučaju smiješna.

'Ako je Plenković bez iskustva postao famozan premijer, onda je i Đurđević dorasla tom poslu'
'Ako je Plenković bez iskustva postao famozan premijer, onda je i Đurđević dorasla tom poslu'

- Milanović je vjerojatno spavao u vrijeme ulaska u EU, njegova teza o tome je smiješna i to može prodavati onima koji ništa ne razumiju. Da li javnost misli da je za neovisnost pravosuđa dobro da je sustav izbora sudaca takav da baš sve suce bira saborska većina. Je li to dobro i zdravo za sudstvo? HDZ ne želi imenovati suce - naglasio je Plenković.

'Milanović trči u džepiće SDP-a'

Na upit misli li da bi trebalo zaustaviti sukob između njega i Milanovića jer se u njemu gubi bit cijelog slučaja.

- Morate uvijek gledati što drugi govori. Milanović ima taktiku ušutkavanja svih drugih. Čovjek kaže - ja ću reći zamjeniku predsjednika Vrhovnog sudada ne ide na TV, ja ću reći komnetatoru, g. Puhovskom da ga se više ne zove RTL, ja reći gospođama iz udruga za ženska pravada su ovakve i onakve, ja ću reći tom i tom političaru da je takav i takav... Što je to? Što vi očekujete od mene kao predsjednika HDZ-a i nekog tko je porazio Milanovića na izborima, pa onda porazio i njegovog nasljednika Bernardića dok se Grbin negdje skriva zadnjih deset dana, a Milanović trči u džepiće SDP-a gdje još postoji, da nekako prežive ove lokalne izbore. Vi očekujete od mene, koji sam dvaput vodio HDZ u pobjedu na izborima, da šutim? Budite ozbiljni Pa nismo mi kršili zakon, nismo mi ti koji vrijeđamo, mi samo uzvraćamo argumentima, jasnoćom i političim programom. Vratimo se samo na covid situaciju - tko je rako da je covid karijers, jesmo li mi rekli da je to neka mala gripa, da skinete maske i da se rukujete. O čemu govorimo? Jako je važno govoriti istinu - naglasio je premijer.

Milanović o proljećarima: 'U Jugoslaviji je hrvatski narod prošao težak i kompliciran put'
Milanović o proljećarima: 'U Jugoslaviji je hrvatski narod prošao težak i kompliciran put'

Na upit da li je trebalo ranije reagirati na izbor novog v.d. ravnatelja Vinogradske bolnice prije nego je cijela situacija eskalirala osvrnuo se na bivšeg.

- Pročitao sam malo prije tu vijest dok sam dolazio na ovu konferenciju, izabran je novi v.d. ravnatelj, ima svoju zadaću i neka sredi situaciju. A što se tiče pitanja je li trebalo ranije reagirati, tamo postoji gospodin Zovak, koji je tamo pet godina - zaključio je Plenković uputivši se u obilazak radova izgradnje druge cijevi tunela Učka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!