Obavijesti

News

Komentari 17

'Vlade Hrvatske i Mađarske nemaju ništa s Inom i MOL-om'

'Vlade Hrvatske i Mađarske nemaju ništa s Inom i MOL-om'
11

Milanović smatra da je tema Ine i MOL-a nezaobilazna kada su u pitanju razgovori Hrvatske i Mađarske, ali kaže da to nisu pitanja o kojima vlade mogu odlučivati

VIDEO

Zajednički je interes Hrvatske i Mađarske da tvrtke Ina i MOL dobro posluju te stvaraju profit i plaćaju porez. No, problemi se ne mogu rješavati na međudržavnoj razini jer ni mađarska vlada ni sadašnja hrvatska s procesom preuzimanja Ine od MOL-a nemaju ništa, složili su se u Budimpešti premijer Zoran Milanović i njegov mađarski domaćin Viktor Orban,l javlja HRT

- Ovo je stvar koja se možda tiče hrvatskog pravosuđa - rekao je Milanović na zajedničkoj konferenciji za novinare. Ona je kasnila gotovo sat vremena jer su se razgovori dvojice premijera produljili na gotovo dva sata. 

Milanović je kazao kako je tema Ine i MOL-a nezaobilazna kada su u pitanju razgovori hrvatske i mađarske strane, ali je naglasio da to nisu pitanja o kojima formalno-pravno vlade mogu odlučivati. 

Istaknuo je kako su Hrvatska i Mađarska dvije male zemlje koje se u Europskoj uniji moraju specijalizirati i moraju prepoznati svoje interese. Naš su, kako je rekao, riječki koridor, riječka luka i ukapljeni plin. 

Budući da su obojica premijera naglasila tradicionalne prijateljske odnose dviju država, Milanović je posebno istaknuo kako neće dopustiti odnosno da će učiniti sve što je u njegovoj moći da problemi oko INA-e i MOL-a ne utječu negativno na odnose Hrvatske i Mađarske. 

Orban je naglasio kako se to pitanje treba rješavati tamo gdje se može, dodajući da Mađarska ima najbolju namjeru, da je spremna surađivati, ali da ima male mogućnosti utjecaja. 

Šef mađarske vlade rekao je da je jedan od glavnih ciljeva sastanka bio povećati razinu energetske sigurnosti dviju zemalja. Iz tog razloga razmotrili smo energetsku suradnju i perspektive. 

Nakon sastanka s mađarskim premijerom, Milanović se uputio na razgovore s Laszlom Koeverom, predsjednikom parlamenta i privremenim vršiteljem dužnosti predsjednika Mađarske, a zatim će se susresti i s predstavnicima hrvatske manjine - predsjednicima hrvatske državne samouprave i Saveza Hrvata u Mađarskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa