Obavijesti

News

Komentari 183

'Milanović ima kompleks, hrani ga plasiranjem tračeva i laži...'

'Milanović ima kompleks, hrani ga plasiranjem tračeva i laži...'
1

O napisima Nacionala kako bi se Bandić mogao kandidirati na predsjedničkim izborima, premijer je rekao: - Ja uopće ne znam da je to istina

VIDEO

Premijer Andrej Plenković ponovno je odgovarao na novinarska pitanja o Miloradu Pupovcu koji je za sutra najavio obraćanje javnosti.

Na pitanje o čemu će govoriti Pupovac, ostaje li u koaliciji, odgovorio je:

- Ja ne mogu znati ni ulaziti u to što je on naumio kazati sutra, kazao je kratko premijer, ponovivši kako on i Pupovac stalno komuniciraju, javlja N1.

Odbacivši još jednom izjave kojima je Pupovac usporedio Hrvatsku s NDH, premijer je podsjetio kako je njegova "vizija hrvatskog društva aktivna, agilna Hrvatska, uređena zemlja u kojoj se manjine dobro osjećaju".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve neizvjesnije: Kitarović je u vodstvu, a Milanović sve bliži
Sve neizvjesnije: Kitarović je u vodstvu, a Milanović sve bliži

- Ponavljam, odbacujem njegove izjave... U ovoj vladi nema nikoga tko bi bilo na koji način pridonosio klimi nesnošljivosti. Da, jučer s manjinama, da, danas s manjinama i da, sutra kad opet dobijemo povjerenje, opet s manjinama. To je nužno i ključno za hrvatsko društvo, da bude zdravo, snošljivo i tolerantno, da teži istini i ide naprijed. To je bitno za našu djecu i za sve nas.

Komentirao je i izjavu Zorana Milanovića koji je Plenkovića u 'Nedjeljom u 2' prozvao karijeristom.

- Nisam gledao Nedjeljom u 2. Ta teza da sam ja nešto trebao ići u SDP, što je navodno voditelj pitao, prvi put to čujem, to je laž. Ne znam kako netko može pitati tako nešto, mogli su pitati mene, a ne njega, kaže Plenković

Plenković komentirao izjavu Škore: To je takvo lupetanje...
Plenković komentirao izjavu Škore: To je takvo lupetanje...

- Za razliku od Milanovića imao sam karijeru i prije nego sam se politički aktivirao... Ušao sam aktivno u politiku kad sam imao dosta toga iza sebe i imao dosta za dati. On ima kompleks poraza na izborima 2016.. u nedostatku argumenata hrani ga plasiranjem tračeva i laži kroz par svojih trbuhozboraca uglavnom s lijeve strane. Što se tiče političke borbe, tu sam da se borimo svaki dan ako treba, ali ne lažima i dezinformacijama, kaže premijer.

O Bandiću i kandidaturi...

O napisima Nacionala kako bi se Bandić mogao kandidirati na predsjedničkim izborima, premijer je rekao:

- Ja uopće ne znam da je to istina. Komentirat ću to kad razgovaram s Bandićem, ako je to istina.

O Šuici...

Plenković je komentirao i postavljanje Dubravke Šuice na poziciju potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju, dobila izrazio važan resor, u čemu on vidi i priznanje hrvatske snage u EU-u.  

Plenković je na tiskovnoj konferenciji u Banskim dvorima nakon te objave rekao da se radi o izrazito značajnoj dužnosti. 

- Bavit će se egzistencijalnim temama za niz država članica, kazao je premijer. 

Naglasio je i kako je to potvrda snage Hrvatske i plod razgovora s predsjednicom EK Ursulom von der Leyen

Plenković o putu u Helsinki: Ništa neću više dostaviti Povjerenstvu

Premijer Andrej Plenković poručio je u utorak da Povjerenstvu za sukob interesa više neće dostavljati nikakve dokumente o svom putu u Helsinki jer su im iz Vlade sve što su tražili i dostavili.

"Ništa neću više dostaviti. Nacrtali smo sve. Zato smo dali vama da pokažemo apsurdnost zahtjeva Povjerenstva", rekao Plenković na konferenciji za novinare u Banskim dvorima na pitanje  o putnim nalozima u Helsinki, čiju dostavu i dalje traži Povjerenstvo.

Dodao je kako u toj situaciji ne postoji sumnja u sukob interesa, jer je kao predsjednik hrvatske Vlade otišao u Finsku na sastanak s finskim predsjednikom Vlade, koji nije povezan s Europskom pučkom strankom (EPP). Odbacio je navode da se sastanak održao u "maloj prostorijici na margini EPP-a", već je bio u zgradi finske vlade.

"Nakon toga slijedi kongres EPP-a koji traje to popodne jedan dio i sutradan ujutro, na kojem ja govorim kao predsjednik Vlade Republike Hrvatske u toj ulozi, ne kao delegat, nego u dijelu u kojem govore Angela Merkel, Jean-Claude Juncker, Donald Tusk, u dijelu u kojem govore šefovi vlada država", naglasio je Plenković.

Objašnjava kako su Povjerenstvu za sukob interesa iz Vlade "doslovno objasnili i nacrtali o čemu se radi".

"Ali ako ljudi u Povjerenstvu, a većina njih su pravnici, ne razumiju, ne shvaćaju, nemaju iskustva ili su pod pritiskom dijela medija da drže u eteru nešto, ima li tu nešto čudno? Nema ništa. Mi smo rekli da će hotel i dnevnice platiti HDZ i to je tako. Bio bi problem da su naplaćene dvije dnevnice, a nisu", kazao je.

Dodao je kako "Povjerenstvo nije sud, nije pravosudno tijelo, nije policija, i nije DORH" te da bi se članovi Povjerenstva trebali baviti sukobom interesa i onime što im je zakon dao, a ne "ono što oni misle da bi mediji mogli očekivati da bi oni trebali raditi".

"Zlorabljenje članka zakona koji govori o načelu djelovanja nema nikakav pravni efekt, nego pričinjanje političke štete. Ako se oni boje, misle da je to pritisak, vrijeđanje, nije", zaključio je Plenković.

 

Pokretanje videa...

00:28
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag