Obavijesti

News

Komentari 36

'Milanović mi je rekao da će za predsjednicu Vrhovnog suda predložiti Zlatu Đurđević'

'Milanović mi je rekao da će za predsjednicu Vrhovnog suda predložiti Zlatu Đurđević'

Pitao sam ga slaže li se da ja to na koalicijskom sastanku iznesem, rekao je da se slaže i ja sam to rekao i upozorio sam moje mišljenje o hrvatskom pravosuđu ne može biti gore, kazao je Čačić

Varaždinski župan i predsjednik Narodne stranke - reformisti Radimir Čačić za RTL Danas je ispričao da se danas čuo s predsjednikom Zoranom Milanovićem, te da mu je predsjednik rekao da će za predsjednicu Vrhovnog suda predložiti profesoricu Zlatu Đurđević.

Čačić je s njim razgovarao prije koalicijskog sastanka s HDZ-om.

Zoran Milanović zagrizao je u sudstvo. Bit će njegova najteža, ali za Hrvatsku najvažnija bitka
Zoran Milanović zagrizao je u sudstvo. Bit će njegova najteža, ali za Hrvatsku najvažnija bitka

- Teme su bile Petrinja, cjepiva i Vrhovni sud. Obzirom na današnji razgovor koji je bio predviđen na razini koalicije gdje predsjednik HDZ-a vodi sastanak, ujutro sam nazvao predsjednika države da vidim što on misli o toj cijeloj temi. Rekao mi je što misli i da namjerava predložiti jednu gospođu - rekao je Čačić, a na pitanje je li to Zlata Đurđević, odgovorio je:

- Da, da, vjerojatno. Pitao sam ga slaže li se da ja to na koalicijskom sastanku iznesem, rekao je da se slaže i ja sam to rekao i upozorio sam na jednu činjenicu, da bez obzira na što i na koji način tko tumači, moje mišljenje o hrvatskom pravosuđu ne može biti gore. To sam javno rekao, svaki put ponavljam, a Vrhovni sud je dio te priče. Nije najveći, ali nema ali. Drugim riječima, otvoriti temu hrvatskog pravosuđa, a ovdje premijer i predsjednik o jednoj od tih točaka će po meni morati razgovarati, ja se u tom neću opredijeljivati ni na strani Vladine većine ni na strani predsjednika. Nemam za to dovoljno znanja. Meni je potpuno jasno da je 30 godina funkcioniralo bez zakona - rekao je Čačić.