Obavijesti

News

Komentari 167

Milanović na Dan žena: Postoje žene i žene. Pa o Jandrokoviću: On je virio Sanaderu iz nogavice

Milanović na Dan žena: Postoje žene i žene. Pa o Jandrokoviću: On je virio Sanaderu iz nogavice

Cilj je sputati dolazak na čelo Vrhovnog suda osobu s integritetom i koja nije dio organizacije. Klike. HDZ želi trgovati. Ja trgujem samo na svjetskim burzama, rekao je Milanović

VIDEO

Zoran Milanović je danas potvrdio da će predložiti Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda, ali je usput opet otvorio novu frontu s premijerom Plenkovićem, ali i HDZ-om.

Prvo se osvrnuo na pitanje da postoji mogućnost da Jandroković ne prihvati njegov prijedlog, kao neustavan.

POGLEDAJTE VIDEO Presica Zorana Milanovića

- Podsjetit ću vas tko je gospodin Jandroković. 2005. godine u vrijeme kada je još Sanaderu virio iz rukava i iz nogavice i bio dio te vlasti, Ivo Sanader je donio odluku kojom je iz jednog malog grada u RH maknuo nekakvu ustašku ploču, i pozvao se na Ustav, i na općenito ovlasi Vlade, hrvatski ugled i respekt... iako to baš nije po proceduri. Do njega je sjedio njegov štićenik Jandroković. Danas nije tako. Danas prvo doneseš zakon koji je neustavan i kažeš da to nećeš staviti u proceduru. Ima puno vremena. Da se razumijemo, cilj je sputati dolazak na čelo Vrhovnog suda osobu s integritetom i koja nije dio organizacije. Klike. Ne kriminalne, da se ne bi netko uvrijedio. Naprosto ekipe koja ne dopušta nikakve promjene. HDZ želi trgovati. Ja trgujem samo na svjetskim burzama - rekao je Milanović.

Vladimira Šeksa je spomenuo u kontekstu Ustavnog suda i predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića s kojim je povezan kumstvom.

Milanovićeva izjava o epidemiji korona virusa u BiH pokrenula lavinu negativnih komentara
Milanovićeva izjava o epidemiji korona virusa u BiH pokrenula lavinu negativnih komentara

- U ovom slučaju, vidjet ćete da će ostali suci biti obaviješteni dva dana prije tog svečanog datuma, kada HDZ-u, Šeksu i Plenkoviću bude odgovaralo. Dio će biti nezainteresiran, dio su oportunisti, a dio ima interese obitelji. To je vladavina prava? I onda će doći sa svojom odlukom i reći Zakon je ustavan - kaže Milanović.

Za Ustavni sud je rekao da nije sud, a da je s Vrhovnim sudom to 'druga priča'.

- Vidjet ćemo, već slušamo njihove najave, oni bi se pred lokalne izbore htjeli mlatiti sa mnom. Ja sam jedan, a njih je sto - rekao je Milanović.

Na pitanje novinarke zašto sada kritizira, a nije promjene u izboru Ustavnog suda radio dok je bio premijer, Milanović je odgovorio: 

- Možete ponoviti pitanje? Ne razumijem jer ne znam jesam li bio premijer ili ruski car. Ako me pitate što sam napravio kao premijer, ništa, jer u mom mandatu nije bilo izbora nijednog suca Ustavnog suda - odgovorio je.

Upitan da li ga je premijer zvao na razgovor, Milanović je rekao da u ovom slučaju Plenković nije premijer nego predsjednik HDZ-a i da je on taj koji bi njega trebao zvati na razgovor. 

 - No, s obzirom da je navio svoje vrtne patuljke i htio bi ucjenjivati… Moj prijedlog je Zlata Đurđević, a vi se bavite njom - kazao je novinarima i napomenuo novinarima da bilježe svaku njegovu riječ i da će toga biti još.

"Postoje žene i žene"

Upitan o Danu žena, Milanović je rekao da 'postoje žene i žene'. 

- Sve to skupa čudi mene - rekao je predsjednik.

Upitan na koga misli, rekao je da postoje žene koje su jake i borbene, koje će nasilnike i sve koji im se nađu na putu 'udariti u jedno mjesto'. 'I postoje žene koje glumataju', rekao je predsjednik. Na pitanje na koga misli nije odgovorio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.