Obavijesti

News

Komentari 171

Milanović nije dopustio novom ministru da govori o kreditima

Milanović nije dopustio novom ministru da govori o kreditima
2

Čast mi je preuzeti ovu odgovornu funkciju i nastaviti gdje je stao ministar Ostojić, koji ima odlične rezultate, rekao je Darko Lorencin (IDS) u svom predstavljanju

VIDEO

Budući ministar turizma Darko Lorencin u imovinskoj kartici naveo je da je vlasnik kuće (90 m2) s okućnicom (300 m2) u Medulinu, koju je stekao darovnim ugovorom. No, zanimljivo je da ima čak tri stambena kredita. Iako je budući ministar bio spreman progovoriti o uvjetima pod kojima je dobio navedene kredite i za što ih je koristio, premijer Milanović to nije dopustio.

- Ne, ja ne dopuštam ovaj odgovor. Ovo je previše. Imate sve na imovinskoj kartici. Čovjek nije na optuženičkoj klupi. To su komercijalni krediti u komercijalnim bankama. Ima kuću koju iznajmljuje 250 dana u godini i ništa ne skriva. Ovo je ispod granice dostojanstva. Ovdje se polazi od teze da su ljudi lopovi - rekao je Milanović.

Kazao je i da je Lorencin stambene kredite "dobio s kamatom kao i on" i vjerojatno se muči da ih vrati. 

Premijer je za svog budućeg suradnika imao samo riječi hvale jer on, kaže, iza sebe ima vrlo ozbiljnu karijeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U stvari me čudi da nije bio izbor prvog trenutka i prve sekunde. Ali bio je druge sekunde - izjavio je.

Kandidat za ministra najavio je da će nastaviti priču koju je počeo njegov prethodnik. Kazao je da je pred njim veliki zadatak i izazov, jer je Ostojić postavio zahtjevne zadatke pred turistički sektor.

- Čast mi je preuzeti ovu odgovornu funkciju i nastaviti gdje je stao ministar Ostojić, koji ima odlične rezultate. Počašćen ovom ponudom da se iskažem, imao sam i čast i zadovoljstvo još uvijek sam pomoćnik ministra gospodarstva i sa srcem sam radio taj posao. Ako Sabor bude prihvatio moje imenovanje, moja motivacija će biti još samo veća - rekao je Lorencin u svom predstavljanju. 

Upitan prolaze li ministri sigurnosne provjere, jer se  očito nije znalo da su protiv Veljka Ostojića još 2005. pokrenute istražne radnje, premijer je kazao da to nije niti će biti slučaj, jer Hrvatska nije policijska država.

- Mi smo to izbacili iz zakona, jer je bivša vlast kreirala jednu špijunsku industriju u kojoj se provjeravalo sve i svakoga. To tako neće biti i ne može. Zna se za koje poslove je to potrebno. Politika je javna služba i gdje ćemo završiti ako provjeravamo policijski ljude u čiju kompetenciju i lojalnost vjerujemo - izjavio je.

Vrdoljak: On je odličan dečko!

Ministar Ivan Vrdoljak o svom pomoćniku Lorencinu imao je samo riječi hvale.

- On je odličan dečko. Radi se o odličnom izboru za mjesto ministra turizma. Mogu ga samo pohvaliti. Odlično smo surađivali - izjavio je. Vrdoljak još ne zna tko će mu biti novi pomoćnik.

Milanović o Ostojiću: Želim mu sreću i da odgovori na pitanja

Na početku sjednice Vlade Milanović se osvrnuo na odlazak Veljka Ostojića iz Banskih dvora. Iako mnogi vole reći da je to mjesto, na kojem svatko može biti uspješan, premijer napominje da tome nije tako.

- Nažalost kolega je morao otići. Želim mu sreću i da javno odgovori na sva pitanja. Nema privatnih stvari kada je u pitanju imovina, dužni smo dati odgovore na svako pitanje - izjavio je Milanović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag