Obavijesti

News

Komentari 74

Milanović o BiH: Ako je nešto Yugo 45 ne može biti Passat

Milanović o BiH:  Ako je nešto Yugo 45 ne može biti Passat
1

Ja sam hrvatski predsjednik i mene zanima ne samo status Hrvata, nego i naprosto stanje u državi koja je susjedna i koja je sastavljena 95. godine na jedan način koji nije idealan, rekao je Zoran Milanović

VIDEO

Predsjednik Zoran Milanović u Beču je komentirao jučerašnji posjet Milorada Dodika Zagrebu i rekao da je on sugovornik, kao što je sugovornik i Bakir Izetbegović. 

- Čuo sam se ranije s gospodinom Izetbegovićem, pozvao sam ga u Zagreb, nadam se da će doći, da neće podleći galami i ustvari prizemnim uvredama - rekao je Milanović.

Komšić o Milanoviću: Dovoljno govori njegov susret s Dodikom
Komšić o Milanoviću: Dovoljno govori njegov susret s Dodikom

- Ja sam hrvatski predsjednik i mene zanima ne samo status Hrvata, nego i naprosto stanje u državi koja je susjedna i koja je sastavljena 95. godine na jedan način koji nije idealan, ali bože moj. Ako je nešto Yugo 45 ne može biti Passat. Ali Yugo 45 ide, ako natočite u njega krivo gorivo i to je upotrebljivo. Za sada. Međutim, krše se neka temeljna pravila i sad sam nažalost konačno čuo da su ljudi koji to rade svjesni. Dakle, oni su svjesni da krše pravila koja su potpisana i preuzeta prije 25 godina s argumentima da nema konstitutivnih naroda. Pa ja bih volio da u nekom idealnom svijetu tako, ali nije... - rekao je.

- Hrvatska je država hrvatskog naroda, ali imamo vrlo visok status zaštite manjina i u Hrvatskoj je nemoguće da za predstavnike manjina glasaju oni koji nisu pripadnici tih manjina, dok se takvima ne deklariraju. Dakle, mi to štitimo - kazao je.

Milanović se sastao s Dodikom
Milanović se sastao s Dodikom

- Hrvati u BiH nisu manjina, ali su u manjini. Brojčano i ako ih hoćeš zlostavljati, vrlo lako, radiš to zato što možeš - rekao je Milanović i dodao kako se to događa posljednjih 15 godina.

- Sad moramo sjesti jer drugačije ne možemo ozbiljno razgovarati. Gospodina Komšića izabrao je određeni broj građana BiH. Ja ne mislim da su glasali za njega da povrijede Hrvate, ali Komšić mora biti svjestan posljedica svog političkog rada. On ustvari parazitira na hrvatskom biračkom tijelu. I dok se to ne promijeni, situacija će biti nenormalna - kaže.

Na Komšićevu usporedbu s Lukašenkom rekao je da su mogle i biti usporedbe s Putinom, prenosi N1.

-  Ne znam kako se toga nije sjetio. Ali to je besmisleno. Ja razgovaram s onima koji nekoga predstavljaju i s onima koji su izabrani u priznatom demokratskom procesu. Gospodin Dodik to jest. I on je sugovornik - rekao je Milanović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca