News

Komentari 241

Milanović se obrušio na B.A.B.E: Akronim im je glup i neduhovit, one uglavnom samo galame

Milanović se obrušio na B.A.B.E: Akronim im je glup i neduhovit, one uglavnom samo galame

Rekao sam i stojim kod toga da imamo problem o kojemu treba govoriti i treba potaknuti žene žrtve spolnog uznemiravanja da prokažu svakog, a pogotovo nasilnika koji to čini s pozicije moći svake vrste, kaže Milanović

Na Milanovićevu izjavu o ženama, žrtvama spolnog uznemiravanja i nasilja stigle su najoštrije osude iz udruge B.A.B.E. te su zatražile njegovu ispriku. Zoran Milanović je na svom Facebooku objavio kako i dalje stoji pri svojim riječima.

Komentar predsjednika iznosimo u cijelosti:

Najoštrije osude zbog toga što imam stav i usudim ga se javno izreći, pa i objasniti, stigle su ovoga puta od udruge glupog i neduhovitog akronima B.A.B.E. Poput zaboravljivih holivudskih glumica - koje one sada brane od mene - predstavnice te udruge zaboraviše kako sam uvijek spreman reći ono u što sam uvjeren. I kako u skoro već dvadesetak godina javnog djelovanja provodim ono o čemu oni uglavnom samo galame.

Ne ono što je dnevnopolitički isplativo i što po tzv. anketama ‘misli većina’. Pogotovo ne educirajući se na kratkom valu njihove prigodne buke koja njima jamči naslovnice, a žrtvama spolnog uznemiravanja u Hrvatskoj ili ne donosi ništa ili ponekad šteti. Ne znam kakvu to laboratorijsku ‘edukaciju’ treba proći da bi se, valjda bez razmišljanja, pljeskalo svemu što B.A.B.E. kažu, ali znam da njihove holivudske (re)akcije neće riješiti problem spolnog uznemiravanja u Hrvatskoj. Rekao sam i stojim kod toga da imamo problem o kojemu treba govoriti i treba potaknuti žene žrtve spolnog uznemiravanja da prokažu svakog, a pogotovo nasilnika koji to čini s pozicije moći svake vrste. Ono što nam ne treba su dogme udruga koje ne dopuštaju niti razmišljanje, a kamoli razgovor, drugačije od njihovog.

Podsjetimo, ovo je izjavio Milanović u petak: Kada o tome zapomažu glumice koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet milijuna dolara, to baš ne vidim kao nešto čime bi se trebao zanimati. Kada to rade žene koje su zaposlenice, službenice, majke ili mlađe kolegice u akademiji, to je problem. Jer znamo kako se u tim sustavima napreduje, to su sustavi u kojima se puno radi i malo zarađuje

- Predsjedniče, sram vas bilo - reakcija je Nine Popović iz Udruge B.a.B.e, koja traži Milanovićevu ispriku jer, tvrde, ponižava žrtve.

 

 

Najčitaniji članci