Obavijesti

News

Komentari 99

'Milanović se vadi iz pijeska i živog blata, neće mu to uspjeti'

'Milanović se vadi iz pijeska i živog blata, neće mu to uspjeti'
1

Upitan zašto HDZ predlaže smanjenje naknade strankama iz proračuna za 25 posto, odgovorio je kako je opredjeljenje njegove stranke smanjenje proračunskog deficita...

VIDEO

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat spinom je nazvao izjavu čelnika SDP-a Zorana Milanovića o presudi Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču kojom je 'lopticu prebacio u HDZ-ovo dvorište' te dodao da je to što Milanović radi "vađenje iz živog pijeska  i živog blata", ali da mu neće uspjeti.

"Spinovi predsjednika SDP-a i njegov osvrt na donesenu presudu su samo njemu svojstveni. Sretan sam što se ta presuda dogodila i siguran sam da neće biti iznimka i izuzetaka. Rekli smo i tvrdimo da će svi koji imaju neku krivicu za pojedine događaje, koji su dio naše prošlosti, ovakvim sudskim procesima doći pred lice pravde, to je intencija HDZ-a", rekao je  Horvat nakon konferencije za novinare u četvrtak na kojoj je izvijestio o objavljenim javnim pozivima i financijskim instrumentima namijenjenim poduzetnicima. 

Ono što dolazi iz redova SDP-a je, kaže,  ispod svake razine. "Svaljivati krivicu koja je Hrvatskoj nanešena donošenjem 'lex Perkovića' i njegovim beskompromisnim branjenjem doživjela je sada veliki fijasko. 'Lex Perković' nam nije trebao i on je bio jedan politički spin zbog kojeg nas je cijela Europa doživljavala kao nedemokratsku zemlju", rekao je ministar Horvat.

Upitan zašto HDZ predlaže smanjenje naknade strankama iz proračuna za 25 posto, odgovorio je kako je opredjeljenje njegove stranke smanjenje proračunskog deficita, a predložena mjera, tvrdi, ide u tom smjeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Modalitet financiranja i stranke i kampanje pronalazimo u donacijama i aktivnostima vezanim uz bolju naplatu članarina i mislim da je to potpuno ispravna odluka", rekao je Horvat.

Horvat je kazao i kako je program HDZ-a "u završnoj fazi objedinjavanja resornih politika" te kako bi javnosti trebao biti predstavljen idući tjedan.

"Možda ne u ponedjeljak, ali u utorak ili srijedu sigurno", dodao je Horvat.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...