Obavijesti

News

Komentari 81

Milanović: Svima je jasno da izbori moraju biti prije 1. srpnja

Milanović: Svima je jasno da izbori moraju biti prije 1. srpnja
1

Idemo se zapitati što je najbolje za Hrvatsku i za birače. Je li to što prije ili zajedno s lokalnim izborima ili nakon. Poticao sam raspravu, a nisam je čuo, kaže premijer

VIDEO

Predsjednik Vlade Zoran Milanović je u petak u 11.30 sati održao konferenciju za medije te je istaknuo kako je smatrao svojom dužnošću nakon reakcija na informacije o izborima za EU parlament pojasniti neke stvari.

- Vlada ne raspisuje izbore za Europski parlament, već prema zakonu to radi predsjednik države. To je i rješenje koje nema svoje uporište u Ustavu - rekao je Milanović. Dodaje kako su izbori za EU parlament jedino ove godine nešto ranije nego u ostalim europskim zemljama te sami moramo donijeti odluku kada će izbori biti. Napomenuo je i kako će mandat trajati nešto manje od godinu dana.

- Ja sam i jučer sa sjednice Vlade pozvao da svi kažu što smatraju da bi bilo bolje. Idemo se zapitati što je najbolje za Hrvatsku i za birače. Je li to što prije ili zajedno s lokalnim izborima ili  nakon lokalnih izbora. Poticao sam raspravu te vrste, a nisam je čuo. I dalje pozivam ljude da se uključe u taj dijalog. U SDP-u nije svejedno ni presudno kada će biti izbori, dok god držimo na oku 1. srpnja ove godine - rekao je premijer. Dodaje kako u prilog ranijem održavanju izbora ide to što je onda moguće usredotočiti EU kampanju na europska pitanja. 

- Svima je jasno da izbori moraju biti prije 1. srpnja. Pripreme su trebale već početi u političkom smislu. U prilog održavanja izbora zajedno s lokalnim izborima ide to što je jeftiniji proces. Ljudi bi bilo više, što nije nebitno. Vremena za informiranje građana ima. Vremena za sve liste ima i moramo se samo dogovoriti kada - rekao je Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer