Obavijesti

News

Komentari 57

Brkić: 'Ne očekujem optužnicu, nisam vam ja Nostradamus...'

Brkić: 'Ne očekujem optužnicu, nisam vam  ja Nostradamus...'
5

Osječko tužiteljstvo otvorilo je istraživanje protiv Brkića, njegovog brata Joze te sudionika tzv. afere SMS Franje Varge i Blaža Curića zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka

VIDEO

Završilo je ispitivanje Milijana Brkića na Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Novinarima je rekao da ne očekuje optužnicu, javlja Večernji.

Na pitanje je li konačno doznao za što ga se tereti, Brkić je odgovorio:

- Već sam rekao vašoj kolegici, nemojte se ljutiti, o konkretnom predmetu ne mogu vam ništa govoriti jer je tajna istraga. Morate me razumjeti. Odazvao sam se kao i svaki drugi građanin na poziv nadležnog pravosudnog tijela, dao iskaz i sada ćemo vidjeti dalje.

Nije želio komentirati ni Franju Vargu. Na pitanje očekuje li optužnicu rekao je da ne očekuje.

- Nisam vam ja Nostradamus da znam što će biti, rekao je na ponovljeno pitanje novinara što ako bude optužnice.

Na pitanje o Lovri Kuščeviću, odgovorio je:

- Nisam lažni prorok i ne znam o čemu se radi i ne mogu vam ništa reći.

'Odazvao sam se kao svaki građanin'

Brkić je o u osječko Općinsko državno odvjetništvo stigao oko podneva gdje je dao iskaz u istrazi koju je tužiteljstvo pokrenulo zbog presretanja podataka, što je otkriveno tijekom istraživanja afere SMS.

Na upit novinara hoće li iznositi obranu Brkić je, po dolasku u tužiteljstvo,  kazao kako se odazvao na poziv kao i svaki građanin, a da o sadržaju ne smije, niti želi govoriti.

Osječko tužiteljstvo otvorilo je istraživanje protiv Brkića, njegovog brata Joze te sudionika tzv. afere SMS Franje Varge i Blaža Curića zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka te poticanja i pomaganja u tome nedjelu.

"Postoji osnovana sumnja da su navedena kaznena djela počinjena od lipnja 2015. do 20. rujna 2018. u Belišću i Zagrebu, na štetu četiri osobe (1970., 1989. 1977. i 1988.) praćenjem prijenosa, pristupom i snimanjem sadržaja njihovih korisničkih računa odnosno pribavljanjem podataka potrebnih za pristup korisničkim računima", ističu u DORH-u.

Temeljem naloga osječke općinske državne odvjetnice određena je "tajnost cjelokupnog istraživanja u ovom kaznenom predmetu radi zaštite osobnog života oštećenica".

Milijan Brkić je u travnju ispitan u policiji u svojstvu osumnjičenika jer je presretao poštu svoje bivše supruge, koristeći usluge bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge optuženoga u aferi SMS.

Policija je to navodno otkrila tijekom pretraga računala i dokumentacije izuzete u slučaju protiv Varge i bivšeg vozača ministra poljoprivrede i Brkićeva kuma Blaža Curića, koje Uskok u aferi SMS tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tome nedjelu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava