Obavijesti

News

Komentari 53

Milijan Brkić: 'Gospodin Bekavac je patološki lažljivac'

Milijan Brkić: 'Gospodin Bekavac je patološki lažljivac'
1

Milijan Brkić oštro je reagirao na optužbe bivšeg načelnika PU Splitsko-dalmatinske Blaženka Bobana i savjetnika župana za sigurnost i nacionalne manjine Marka Bekavca

VIDEO

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić reagirao je na izjave bivšeg načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave i sadašnjeg savjetnika župana Blaženka Bobana za sigurnost i nacionalne manjine te dugogodišnjeg člana HDZ-a Marka Bekavca, piše N1 televizija.

- Vi jako dobro znate tko radi sigurnosne provjere u Hrvatskoj. Ja nisam bio upoznat da se radi sigurnosna provjera niti imam utjecaj na izrade sigurnosni provjera - rekao je Brkić. 

 - S obzirom na to očito je da je gospodin Bekavac patološki lažljivac i kao takav nije mogao konkurirati za mjesto u sustavu državne uprave - rekao je Brkić u Saboru.

'Nikud ja ne idem'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upitan razmišlja li o tome da sam odstupi s pozicije, Brkić je kratko rekao: 'Nikud ja ne idem.'

Podsjetimo, bivši načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave i sadašnji savjetnik župana Blaženka Bobana za sigurnost i nacionalne manjine te dugogodišnji član HDZ-a Marko Bekavac optužio je u utorak na konferenciji za novinare ravnatelja SOA-e Daniela Markića da ne vlada sustavom 'jer mu miševi kolo vode'. 

Ustvrdio je da ga ucjenjuju Brkić i Karamarko.

On se kao kandidat za predstojnika Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije, kako je rekao, suočio sa spoznajom o paralelnom sustavu unutar Sigurnosno-obavještajne agencije koji su uspostavili pojedinci koji se u samovolji koriste državnim institucijama za svoj privatni interes. To i sigurnosna provjera koja je nad njim provedena dok se natjecao za to radno mjesto bili su povod da sazove konferenciju za novinare.

Uzrok svemu - kamenolom?

- Tražim ostavku i kazneni progon gospodina Markića, koji očito nije dorastao funkciji koja mu je provjerena. Upao je u kokošinjac Milijana Brkića i Tomislava Karamarka. U vrijeme dok su oni imali vodeće uloge u SOA-i zaposleno je više od 200 ljudi koji nisu prošli sigurnosnu provjeru ili su je pali - ustvrdio je i dodao da je uzrok svemu tome kamenolom Vilinjak, u blizini njegova rodnog mjesta Lovreća, koji 'eksploatira Brkićev ortak Nikola Katić' - kazao je Bekavac. 

 Rijetko kad su Brkić i Karamarko došli u Splitsko-dalmatinsku županiju da nisu otišli i kod njega. Organizirao sam peticiju mještana protiv kamenoloma i tada su mi počela stizati upozorenja: Katić mi je rekao da sam 'prvi počeo rat', a Brkić je dva puta osobno intervenirao zbog toga - izjavio je Bekavac na konferenciji za novinare.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom