News

Komentari 64

Milijan Brkić odlazi iz Sabora: Zbog plagijata ili zbog izbora?

Milijan Brkić odlazi iz Sabora: Zbog plagijata ili zbog izbora?

Brkić je zamrzavanje saborskog mandata objasnio obavezama zbog lokalnih izbora. Rekao je kako je šef Izvršnog izbornog stožera HDZ-a što će oduzeti puno vremena

Glavni tajnik HDZ-a i desna ruka Tomislava Karamarka odlazi iz saborskih klupa. Bivši zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić, koji je pod sumnjom da je plagirao diplomski rad i koji se nije proslavio kao glavni koordinator potrage za Antonijom Bilić, na neko će vrijeme zamrznuti saborski mandat zbog, kako je rekao, lokalnih izbora.

- Imenovan sam čelnikom Izvršnog izbornog stožera HDZ-a za lokalne izbore i to će mi uzeti puno vremena pa je logično da istodobno ne mogu biti i u Saboru te kvalitetno obavljati zastupnički posao. Bit ću na plaći u stranci, a kako samo zamrzavam mandat, kad završim ovaj posao mogu se vratiti u Sabor - rekao je Milijan Brkić, koji je u Sabor ušao s liste za XI. izbornu jedinicu, odnosno s liste za dijasporu.

O Brkićevoj novoj funkciji zastupnike HDZ-a Karamarko je obavijestio na Klubu stranke prije dva dana. Nova funkcija je, kažu u stranci, vrlo zahtjevna jer će koordinirati sve izborne jedinice HDZ-a na lokalnim izborima. Uvjereni su da će on to izvrsno raditi jer je poznato da je on najbolji u operativi. Tko će ga zamijeniti u saborskim klupama još se službeno ne zna te će o tome uskoro odlučiti na Predsjedništvu HDZ-a.

Brkić je u Saboru bio potpredsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva, član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, član Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske i član Odbora za ratne veterane

Najčitaniji članci