Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Milijarder će cijeloj generaciji otplatiti kredite za školovanje

Neplaćeni studentski krediti postali su glavni američki nacionalni problem. Federalno ministarstvo obrazovanja odbacilo je 99% zahtjeva za otpis studentskog duga

Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
9 komentara

U ime osam generacija moje obitelji, dotočit ćemo nešto goriva u vaš autobus, rekao je milijarder i filantrop Robert F. Smith, javlja Forbes.

On će cijeloj generaciji studenta na Morehouse Collegeu u Atlanti platiti dugove. Njegov dar će dobiti gotovo 400 studenata, a  vrijedan je 40 milijuna dolara.

Smith je osnivač i glavni izvršni direktor Vista Equitya, koji ulaže u tvrtke koje se bave tehnologijom. On je u nedavnom govoru na fakultetu rekao da želi osigurati da svi imaju jednake mogućnosti za postizanje 'američkih snova'.

- Dokazat ćemo to jedni drugima radnjama i riječima - rekao je.

Inače, student Aaron Mitchom (22) je izračunao nedavno koliko će mu vremena trebati da vrati studentski dug od 200.000 dolara. Prema njegovim izračunima, morao bi davati polovicu svoje mjesečne plaće za otplatu duga dugih 25 godina.

Neplaćeni studentski krediti postali su glavni američki nacionalni problem. Federalno ministarstvo obrazovanja odbacilo je 99% zahtjeva za otpis studentskog duga.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message