Obavijesti

News

Komentari 34

Pedofil Epstein za izvršitelja oporuke imenovao je Hrvata

Pedofil Epstein za izvršitelja oporuke imenovao je Hrvata
2

Epstein je kao izvršitelja oporuke naveo Borisa Nikolića, čovjeka hrvatskih korijena, a inače bivšeg savjetnika Billa Gatesa. Nikolić se brzo ogradio od Epsteinovog imenovanja rekavši da je šokiran

VIDEO

Jeffrey Epstein, milijarder pedofil koji je nedavno završio u zatvoru u velikom pedofilskom seks skandalu, nakon čega je u zatvorskoj ćeliji pronađen mrtav, imenovao je Hrvata kao rezervnog izvršitelja svoje oporuke.

Jeffrey Epstein at Harvard

'Šokiran sam, nemam namjeru to ispuniti'

Epstein je kao izvršitelja oporuke naveo Borisa Nikolića, hrvatskih korijena, a inače bivšeg savjetnika Billa Gatesa. Nikolić se brzo ogradio od Epsteinovog imenovanja rekavši da je šokiran time te da ga nitko nije konzultirao oko cijele situacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nadodao je i da uopće nema namjeru ispuniti dužnosti izvršitelja oporuke. Nikolić je rekao da ga Epstein nikad nije financirao, a njihova veza ostaje nejasna, piše Daily Mail.

Inače, Nikolić i Bill Gates su 2015. godine pokrenuli tvrtku Editas Medicine za uređivanje genoma, u vrijednosti od 120 milijuna dolara. U Epsteinovoj se oporuci spominju četiri osobe.

Epstein je kao svojeg nasljednika naveo svojeg brata Marka, a dugogodišnjeg prijatelja Richarda Kahna i odvjetnika Darrena Indykea kao izvršitelje te oporuke. Nikolića je naveo kao rezervnog izvršitelja svoje oporuke.

Epsteinovo se bogatstvo procjenjuje na više od 577 milijuna dolara, što je gotovo 20 milijuna dolara više nego što je on prošlog mjeseca prijavio.

TKO JE BORIS NIKOLIĆ?

Boris Nikolić je Zagrepčanin koji je 1994. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Zatim je otišao u Ameriku, gdje se usavršavao na Harvardu. Nikolićevi kolege, ali i profesori na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, sjećaju ga se kao jednog od najboljih studenata na godini.

Na Harvardu je čak postao docent. Bio je fokusiran na istraživanja iz imunologije. Autor je više od 70 radova, patenata i patentnih aplikacija te suosnivač nekoliko biotehnoloških kompanija.

Najvećoj privatnoj zakladi na svijetu,  Zakladi Billa i Melinde Gates (BMGF) u Seattleu, osnovanoj 2000. sa 20 milijardi Gatesove privatne imovine, Nikolić se pridružio 2007. godine.

Kao Gatesov znanstveni savjetnik, puno je boravio na sastancima s moćnim ljudima kao što su rektori uglednih sveučilišta, čelnici Svjetske banke i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Tako je 2013. godine bio jedan od sudionika Svjetskog gospodarskog foruma u švicarskom gradu Davosu koji okuplja vodeće poslovne ljude, političare, znanstvenike, intelektualce i novinare.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1